Harry Garretsen benoemd in RvC Waarborgfonds Sociale Woningbouw

18 juli 2012
Harry Garretsen

Prof.dr. Harry Garretsen wordt per 1 september benoemd als lid van de Raad van Commissarissen van het Waarborgfonds Sociale Woningbouw (WSW). Het WSW is het instituut dat financiering van vastgoed in de corporatiesector mogelijk maakt voor aangesloten woningcorporaties. Garretsen is vanwege zijn ervaring met sociaal-economische beleidsadvisering gevraagd om prof. Arnoud Boot op te volgen in de Raad van Commissarissen. De corporatiesector staat mogelijk een periode van grote veranderingen te wachten en de zittende commissarissen waren samen met bestuur van het WSW op zoek naar een commissaris die bij uitstek beschikt over algemeen economische kennis.

Harry Garretsen is hoogleraar International Economics and Business en decaan aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde. Hij studeerde economie in Groningen en promoveerde in 1991 aan de RUG. Daarna werkte hij bij De Nederlandsche Bank en was hij hoogleraar economie aan de Radboud Universiteit in Nijmegenen de Universiteit van Utrecht. Garretsen is visiting fellow aan de University of Cambridge en research fellow bij het CESifo Instituut in München. Verder is hij plaatsvervangend kroonlid van de SER en lid van de centrale plancommissie en academic partner van het CPB.

Laatst gewijzigd:12 februari 2018 13:50