Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Harry Garretsen benoemd in RvC Waarborgfonds Sociale Woningbouw

18 juli 2012
Harry Garretsen
Harry Garretsen

Prof.dr. Harry Garretsen wordt per 1 september benoemd als lid van de Raad van Commissarissen van het Waarborgfonds Sociale Woningbouw (WSW). Het WSW is het instituut dat financiering van vastgoed in de corporatiesector mogelijk maakt voor aangesloten woningcorporaties. Garretsen is vanwege zijn ervaring met sociaal-economische beleidsadvisering gevraagd om prof. Arnoud Boot op te volgen in de Raad van Commissarissen. De corporatiesector staat mogelijk een periode van grote veranderingen te wachten en de zittende commissarissen waren samen met bestuur van het WSW op zoek naar een commissaris die bij uitstek beschikt over algemeen economische kennis.

Harry Garretsen is hoogleraar International Economics and Business en decaan aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde. Hij studeerde economie in Groningen en promoveerde in 1991 aan de RUG. Daarna werkte hij bij De Nederlandsche Bank en was hij hoogleraar economie aan de Radboud Universiteit in Nijmegenen de Universiteit van Utrecht. Garretsen is visiting fellow aan de University of Cambridge en research fellow bij het CESifo Instituut in München. Verder is hij plaatsvervangend kroonlid van de SER en lid van de centrale plancommissie en academic partner van het CPB.  

Laatst gewijzigd:12 februari 2018 13:50

Meer nieuws

 • 14 juni 2018

  Bringing Physical Internet to life

  Van maandag 18 tot vrijdag 22 juni vindt het vijfde internationale Physical Internet congres (#IPIC2018) plaats in Groningen. De Rijksuniversiteit Groningen organiseert dit congres samen met de logistieke sector. Meer dan 250 wetenschappers en vertegenwoordigers...

 • 11 juni 2018

  Een nieuw tijdperk voor organisationele relaties | Oratie David Langley | Dinsdag 19 juni

  Nieuwe, veelbelovende internet-afhankelijke technologieën zoals digital fabrication, internet of things, blockchain en distributed artificial Intelligence worden steeds populairder. Prof. David Langley geeft in zijn oratie een toelichting op zijn ideeën...

 • 08 juni 2018

  Lara Lobschat wint MOA Insights Scientist Award

  Lara Lobschat heeft de MOA Insights Scientist Award gewonnen. De universitair docent Marketing kreeg de prijs voor haar proefschrift over online communicatie. Vanwege de praktische relevantie kreeg ze voor haar onderzoek eerder een ‘early career grant’...