Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Jaarbericht 2011 is uit!

22 juni 2012

Het jaarbericht van de Wetenschapswinkels is uit. Hierin vindt u een selectie van de onderzoeken die in 2011 zijn uitgevoerd door de Wetenschapswinkels, worden nieuwe medewerkers voorgesteld en is overige informatie te vinden. Bekijk nu het jaarbericht!

 

Overigens is het ook mogelijk om een abonnement op onze Wetenschapswinkelcourant te krijgen. Stuur hiervoor een e-mail naar tawi@rug.nl

Laatst gewijzigd:05 april 2019 12:13

Meer nieuws

 • 16 oktober 2019

  Stikstofuitstoot vormt risico op nierschade

  Een hoge uitstoot van stikstof vormt een risico op schade aan de nieren. Dit verband blijkt uit een onderzoek onder ruim 143.000 inwoners van Noord-Nederland dat enkele nefrologen van het UMCG uitvoerden. Zij publiceren vandaag over hun resultaten in...

 • 15 oktober 2019

  Meiden die ‘aan de pil’ zijn hebben vaker depressieve gevoelens

  Zestienjarige meisjes die de anticonceptiepil gebruiken hebben vaker depressieve klachten dan leeftijdsgenoten die niet aan de pil zijn. Dat blijkt uit een studie van onderzoekers van het UMCG, LUMC en Brigham and Women’s Hospital. Ze publiceren hun...

 • 14 oktober 2019

  Kampbeul Josef Kotalla verwierf aanzien door geweld

  De SS'er Josef Kotalla stond bekend als ‘de beul van Amersfoort’. Veertig jaar na zijn dood geldt hij nog altijd als de belichaming van het kwaad. In een biografie schetst en analyseert promovendus Richard Hoving voor het eerst gedetailleerd Kotalla’s...