Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Antonio Pellegrino benoemd tot bijzonder hoogleraar Flavorfysica

12 juni 2012

Dr. Antonio Pellegrino is per 1 juni 2012 door het Groninger Universiteitsfonds benoemd als bijzonder hoogleraar Experimentele Subatomaire Fysica, in het bijzonder Flavorfysica bij het Kernfysisch Versneller Instituut (KVI) van de Rijksuniversiteit Groningen.

Pellegrino (Italië, 1964) werkt als senior scientist aan het LHCb experiment bij de CERN Large Hadron Collider en is verbonden aan het NIKHEF. In Groningen zal hij bij het KVI werkzaam zijn binnen de onderzoekslijn fundamentele interacties en symmetrieën en leiding geven aan onderzoek binnen de experimentele subatomaire fysica. Pellegrino zal onderdeel uitmaken van FANTOM, een internationale onderzoekschool voor fundamentele en toegepaste kern- en atoomfysica met deelnemende instituten uit Nederland (Groningen), België (Gent, Leuven) en Duitsland (Münster).

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Toegangscontrole Universiteitsbibliotheek Binnenstad

  In november worden de toegangspoortjes in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad getest. Als deze test naar tevredenheid verloopt, worden de poortjes definitief in gebruik genomen.

 • 18 oktober 2018

  Fotoreportage: de Ocean Grazer

  Fotoreportage over de Ocean Grazer van de RUG, een systeem om energie op zee te ‘oogsten’ en op te slaan.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...