Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Antonio Pellegrino benoemd tot bijzonder hoogleraar Flavorfysica

12 juni 2012

Dr. Antonio Pellegrino is per 1 juni 2012 door het Groninger Universiteitsfonds benoemd als bijzonder hoogleraar Experimentele Subatomaire Fysica, in het bijzonder Flavorfysica bij het Kernfysisch Versneller Instituut (KVI) van de Rijksuniversiteit Groningen.

Pellegrino (Italië, 1964) werkt als senior scientist aan het LHCb experiment bij de CERN Large Hadron Collider en is verbonden aan het NIKHEF. In Groningen zal hij bij het KVI werkzaam zijn binnen de onderzoekslijn fundamentele interacties en symmetrieën en leiding geven aan onderzoek binnen de experimentele subatomaire fysica. Pellegrino zal onderdeel uitmaken van FANTOM, een internationale onderzoekschool voor fundamentele en toegepaste kern- en atoomfysica met deelnemende instituten uit Nederland (Groningen), België (Gent, Leuven) en Duitsland (Münster).

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 23 februari 2018

  Miljoenenpremies naar vier Groningse toponderzoekers

  Vier Groningse RUG-wetenschappers krijgen ieder anderhalf miljoen euro om de komende vijf jaar onderzoek te doen en een onderzoeksgroep op te bouwen. Zij ontvangen een Vici-beurs uit de Vernieuwingsimpuls van NWO. Vici is een van de grootste persoonsgebonden...

 • 22 februari 2018

  Physica prijs 2018 naar hoogleraar Maria Antonietta Loi

  Physica prijs 2018 naar hoogleraar Maria Antonietta Loi

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...