Antonio Pellegrino benoemd tot bijzonder hoogleraar Flavorfysica

12 juni 2012

Dr. Antonio Pellegrino is per 1 juni 2012 door het Groninger Universiteitsfonds benoemd als bijzonder hoogleraar Experimentele Subatomaire Fysica, in het bijzonder Flavorfysica bij het Kernfysisch Versneller Instituut (KVI) van de Rijksuniversiteit Groningen.

Pellegrino (Italië, 1964) werkt als senior scientist aan het LHCb experiment bij de CERN Large Hadron Collider en is verbonden aan het NIKHEF. In Groningen zal hij bij het KVI werkzaam zijn binnen de onderzoekslijn fundamentele interacties en symmetrieën en leiding geven aan onderzoek binnen de experimentele subatomaire fysica. Pellegrino zal onderdeel uitmaken van FANTOM, een internationale onderzoekschool voor fundamentele en toegepaste kern- en atoomfysica met deelnemende instituten uit Nederland (Groningen), België (Gent, Leuven) en Duitsland (Münster).

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56
printOok beschikbaar in het: English