Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Antonio Pellegrino benoemd tot bijzonder hoogleraar Flavorfysica

12 juni 2012

Dr. Antonio Pellegrino is per 1 juni 2012 door het Groninger Universiteitsfonds benoemd als bijzonder hoogleraar Experimentele Subatomaire Fysica, in het bijzonder Flavorfysica bij het Kernfysisch Versneller Instituut (KVI) van de Rijksuniversiteit Groningen.

Pellegrino (Italië, 1964) werkt als senior scientist aan het LHCb experiment bij de CERN Large Hadron Collider en is verbonden aan het NIKHEF. In Groningen zal hij bij het KVI werkzaam zijn binnen de onderzoekslijn fundamentele interacties en symmetrieën en leiding geven aan onderzoek binnen de experimentele subatomaire fysica. Pellegrino zal onderdeel uitmaken van FANTOM, een internationale onderzoekschool voor fundamentele en toegepaste kern- en atoomfysica met deelnemende instituten uit Nederland (Groningen), België (Gent, Leuven) en Duitsland (Münster).

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 16 januari 2019

  Twee jonge onderzoekers naar topinstituten met Rubiconbeurs

  Dr. Michael Lerch en Sanne van Dijk, twee veelbelovende RUG-wetenschappers, gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten.

 • 14 januari 2019

  RUG-student Boomstra opnieuw wereldkampioen dammen

  Roel Boomstra heeft voor de tweede keer de wereldtitel dammen gewonnen. Hij nam het op tegen viervoudig wereldkampioen Alexander Schwarzman. In 2016 veroverde Roel Boomstra de wereldtitel ook al. Boomstra is masterstudent Physics aan de Rijksuniversiteit...

 • 09 januari 2019

  Smoking gun

  Amina Helmi vond het bewijs voor de theorie dat delen van de Melkweg niet alleen zijn gegroeid door de geboorte van eigen sterren, maar ook door samensmeltingen met andere sterrenstelsels. Voor deze ontdekking was het wachten op de data van ruimtemissie...