Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Imaka lezing over walvissen

06 juni 2012

Op 6 juni a.s. zal de Groningse ‘walvishoogleraar’ Per Palsbøll een lezing geven over de bedreiging en bescherming van walvissen. Palsbøll is specialist in populatiegenetica van walvisachtigen.

Conservatie van Arctische zeezoogdieren

Veel soorten zeezoogdieren leven in het Arctisch gebied, waar ze de basis vormden voor het menselijk bestaan voor meer dan duizenden jaren. In zijn presentatie zal Palsbøll ingaan op de hedendaagse genetische methodes die gebruikt worden voor de conservatie van Arctische zeezoogdieren en om hun ecologie te begrijpen. De avond zal worden afgesloten met een interactieve discussie over de wetenschappelijke en ethische basis voor walvisvaart en welke menselijke activiteiten walvissen tegenwoordig bedreigen.

Per Palsbøll is sinds 1 september 2011 hoogleraar Marine Evolution and Conservation aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Wanneer: 6 juni 2012

Hoe laat: 19:30 uur (Let op! De deur gaat na dit tijdstip op slot)

Waar: Arctisch Centrum, Aweg 30 (ingang Herman Colleniusstraat)

Toegang: € 2,00 (inclusief koffie en thee)

Voertaal: Engels

Meer informatie: imaka.info@gmail.com

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:32

Meer nieuws

 • 11 december 2018

  Eeuwenoude recepten uit de beerput (video)

  Archeoloog Merit Hondelink onderzoekt wat Nederlandse stedelingen uit de middenklasse aten in de 16e tot en met de 18e eeuw. Ze onderzoekt monsters uit oude beerputten op sporen van voedselbereiding. Maar Hondelink kookt zelf ook vergeten gerechten,...

 • 07 december 2018

  Nieuw themanummer Stem-, Spraak en Taalpathologie

  Stem-, Spraak- en Taalpathologie heeft het themanummer “Research Tutorials door Nederlandstalige onderzoekers in het buitenland, deel II” gepubliceerd.

 • 03 december 2018

  Huidig onderzoek naar terpen en wierden in beeld

  Annet Nieuwhof, Johan Nicolay (beiden Archeologie RUG) en Jeroen Wiersma (Kenniscentrum Landschap) brengen een nieuw boek uit over de stand van zaken in het onderzoek van het terpen- en wierdenland.