Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Onderzoek naar een cultureel erfgoedproject voor kleuters

11 juni 2012

Kleuters en cultureel erfgoed, misschien niet de meest voor de hand liggende combinatie. Toch is het niet onmogelijk om ook jonge kinderen al in contact te brengen met historische gebouwen en voorwerpen in de wereld om hen heen. Het Hoogeveense project Molenmuis is een goed voorbeeld van hoe je dat kunt aanpakken. Nienke Beumer heeft voor de wetenschapswinkel Onderwijs onderzocht wat zo’n project oplevert en nu zijn de resultaten gepubliceerd.

Lees hier het artikel.

Laatst gewijzigd:02 oktober 2015 22:42

Meer nieuws

 • 23 februari 2018

  Schaatsprestaties voorspellen met geautomatiseerde analyses

  Sport, wetenschap en het bedrijfsleven zetten de eerste stap richting digitalisering van de schaatssport. De kracht van deze samenwerking is dat iedere partij zich kan focussen op zijn eigen expertise. Mede dankzij de Data Services Hub van KPN kunnen...

 • 22 februari 2018

  Op zoek naar ons zesde zintuig: timing

  Hedderik van Rijn, adjunct-hoogleraar Cognitieve Wetenschappen en Neurowetenschappen, kreeg in 2017 een prestigieuze NWO Vici-beurs toegekend. Hij kreeg anderhalf miljoen euro voor zijn onderzoek naar hoe mensen hun handelen timen. De bestaande theorie...

 • 06 februari 2018

  Nico van Yperen: ‘Een mentaal zwakke topsporter bestaat eigenlijk niet’

  Nico van Yperen is de eerste hoogleraar in Nederland die zich primair richt op de psychologie van sport en presteren. Hij bekleedt de leerstoel Sport & Performance Psychology. Welke psychologische factoren en omstandigheden zijn van invloed op het optimaal...