Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Onderzoek naar een cultureel erfgoedproject voor kleuters

11 juni 2012

Kleuters en cultureel erfgoed, misschien niet de meest voor de hand liggende combinatie. Toch is het niet onmogelijk om ook jonge kinderen al in contact te brengen met historische gebouwen en voorwerpen in de wereld om hen heen. Het Hoogeveense project Molenmuis is een goed voorbeeld van hoe je dat kunt aanpakken. Nienke Beumer heeft voor de wetenschapswinkel Onderwijs onderzocht wat zo’n project oplevert en nu zijn de resultaten gepubliceerd.

Lees hier het artikel.

Laatst gewijzigd:05 april 2019 12:13

Meer nieuws

 • 08 oktober 2019

  Goed en slecht nieuws over de flexplek

  Steeds meer mensen werken in een ‘activiteitgerelateerde’ werkomgeving, waar ze geen vaste plek hebben maar flexibel gebruik kunnen maken van verschillende soorten plekken. Het is een prima concept, maar de uitvoering laat helaas vaak te wensen over...

 • 03 oktober 2019

  Zaterdag 5 oktober: Weekend van de Wetenschap - Faculteit GMW open

  Tijdens Weekend van de Wetenschap / Zpannend Zernike ervaar je bij de faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen (GMW) van de Rijksuniversiteit Groningen wat gedrag is en hoe het ons beinvloedt in al ons denken, leren en samenleven.

 • 27 september 2019

  Prof.dr. Marleen Janssen koninklijk onderscheiden

  Vrijdag 27 september werd prof.dr. H.J.M. Janssen koninklijk onderscheiden tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Burgemeester Tjeerd van der Zwan van de gemeente Heerenveen decoreerde haar om 12.30 uur in Het Kasteel te Groningen, voorafgaand...