Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Opnieuw boek van prof.dr. C. Hasselblatt bekroond

06 juni 2012

Prof.dr. C. Hasselblatt, hoogleraar Finoegrische talen en culturen aan de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen, heeft in Estland voor zijn recent verschenen boek Estnische Literatur in deutscher Übersetzung. Eine Rezeptionsgeschichte vom 19. bis zum 21. Jahrhundert (Harrassowitz Verlag 2011. 476 p.) de prijs 'Siugjas Sulepea' (De slangenvulpen) gekregen.

"Het werk is ook in globaal opzicht uniek - dit soort grondige behandelingen over de receptie van een literatuur in een ander land verschijnt bijna nooit", aldus de jury in haar toelichting. De prijs, een vulpen met de naam van de winnaar, werd op 18 mei 2012 in Tallinn tijdens een feestelijke lunch uitgereikt.
Eerder ontving hij de Estische cultuurprijs van 2007 voor het beste wetenschappelijke boek in Estland.

Voor het (Estische) persbericht

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:32

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Machtige partijen bepalen beeld verleden op social media

  Het zijn de gebruikers met de meeste ervaring en gezag die bepalen hoe belangrijke verhalen op online platformen beklijven. Zo maken mainstream media op YouTube de meeste zichtbaar blijvende filmpjes en weerhoudt op Wikipedia een handjevol redacteuren...

 • 12 maart 2018

  Prof. Jensma over de Dag van de Grunneger Toal

  Prof. Goffe Jensma over de Dag van de Grunneger Toal.

 • 08 maart 2018

  3 topmasters bij de Faculteit der Letteren

  In de Keuzegids 2018 hebben drie masteropleidingen van de Faculteit der Letteren het label Topopleiding gekregen. De masters Kunst en Cultuurwetenschappen, Europese Studies en Archeologie (research) behoren hiermee tot de beste van het land.