Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Opnieuw boek van prof.dr. C. Hasselblatt bekroond

06 juni 2012

Prof.dr. C. Hasselblatt, hoogleraar Finoegrische talen en culturen aan de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen, heeft in Estland voor zijn recent verschenen boek Estnische Literatur in deutscher Übersetzung. Eine Rezeptionsgeschichte vom 19. bis zum 21. Jahrhundert (Harrassowitz Verlag 2011. 476 p.) de prijs 'Siugjas Sulepea' (De slangenvulpen) gekregen.

"Het werk is ook in globaal opzicht uniek - dit soort grondige behandelingen over de receptie van een literatuur in een ander land verschijnt bijna nooit", aldus de jury in haar toelichting. De prijs, een vulpen met de naam van de winnaar, werd op 18 mei 2012 in Tallinn tijdens een feestelijke lunch uitgereikt.
Eerder ontving hij de Estische cultuurprijs van 2007 voor het beste wetenschappelijke boek in Estland.

Voor het (Estische) persbericht

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:32

Meer nieuws

 • 07 december 2018

  Nieuw themanummer Stem-, Spraak en Taalpathologie

  Stem-, Spraak- en Taalpathologie heeft het themanummer “Research Tutorials door Nederlandstalige onderzoekers in het buitenland, deel II” gepubliceerd.

 • 03 december 2018

  Huidig onderzoek naar terpen en wierden in beeld

  Annet Nieuwhof, Johan Nicolay (beiden Archeologie RUG) en Jeroen Wiersma (Kenniscentrum Landschap) brengen een nieuw boek uit over de stand van zaken in het onderzoek van het terpen- en wierdenland.

 • 28 november 2018

  RUG brengt partijen samen voor innovaties in digitale samenleving

  Tijdens de Digital Society Conference van de VSNU op 27 november jl. heeft de Rijksuniversiteit Groningen het boek ‘Samen kennis en innovaties ontwikkelen: digital society’ gepresenteerd. Dean of Industry Relations Iris Vis: "Digitalisering maakt steeds...