Opnieuw boek van prof.dr. C. Hasselblatt bekroond

06 juni 2012

Prof.dr. C. Hasselblatt, hoogleraar Finoegrische talen en culturen aan de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen, heeft in Estland voor zijn recent verschenen boek Estnische Literatur in deutscher Übersetzung. Eine Rezeptionsgeschichte vom 19. bis zum 21. Jahrhundert (Harrassowitz Verlag 2011. 476 p.) de prijs 'Siugjas Sulepea' (De slangenvulpen) gekregen.

"Het werk is ook in globaal opzicht uniek - dit soort grondige behandelingen over de receptie van een literatuur in een ander land verschijnt bijna nooit", aldus de jury in haar toelichting. De prijs, een vulpen met de naam van de winnaar, werd op 18 mei 2012 in Tallinn tijdens een feestelijke lunch uitgereikt.
Eerder ontving hij de Estische cultuurprijs van 2007 voor het beste wetenschappelijke boek in Estland.

Voor het (Estische) persbericht

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:32