Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Opnieuw boek van prof.dr. C. Hasselblatt bekroond

06 juni 2012

Prof.dr. C. Hasselblatt, hoogleraar Finoegrische talen en culturen aan de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen, heeft in Estland voor zijn recent verschenen boek Estnische Literatur in deutscher Übersetzung. Eine Rezeptionsgeschichte vom 19. bis zum 21. Jahrhundert (Harrassowitz Verlag 2011. 476 p.) de prijs 'Siugjas Sulepea' (De slangenvulpen) gekregen.

"Het werk is ook in globaal opzicht uniek - dit soort grondige behandelingen over de receptie van een literatuur in een ander land verschijnt bijna nooit", aldus de jury in haar toelichting. De prijs, een vulpen met de naam van de winnaar, werd op 18 mei 2012 in Tallinn tijdens een feestelijke lunch uitgereikt.
Eerder ontving hij de Estische cultuurprijs van 2007 voor het beste wetenschappelijke boek in Estland.

Voor het (Estische) persbericht

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:32

Meer nieuws

 • 06 juni 2018

  Nadruk op bloed, zweet en tranen veranderde medische wetenschap

  Bloed, urine, melk, zweet en sperma. Dat deze stoffen niet alleen voor medici, scheikundigen of biologen interessant zijn, bewijst de promotie van historicus Ruben Verwaal. Hij heeft onderzochthoe artsen de lichaamssappen bestudeerden in de achttiende...

 • 06 juni 2018

  Opgraving vroeg 18e-eeuws koopvaardijschip in de Noordoostpolder begonnen

  Met het blootleggen van een baardmankruik startte Burgemeester Aucke van der Werff van gemeente Noordoostpolder samen met maritiem archeoloog Yftinus van Popta woensdagmiddag de opgraving van een vroeg 18e-eeuws vrachtschip. De opgraving in agrarisch...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...