Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Opnieuw boek van prof.dr. C. Hasselblatt bekroond

06 juni 2012

Prof.dr. C. Hasselblatt, hoogleraar Finoegrische talen en culturen aan de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen, heeft in Estland voor zijn recent verschenen boek Estnische Literatur in deutscher Übersetzung. Eine Rezeptionsgeschichte vom 19. bis zum 21. Jahrhundert (Harrassowitz Verlag 2011. 476 p.) de prijs 'Siugjas Sulepea' (De slangenvulpen) gekregen.

"Het werk is ook in globaal opzicht uniek - dit soort grondige behandelingen over de receptie van een literatuur in een ander land verschijnt bijna nooit", aldus de jury in haar toelichting. De prijs, een vulpen met de naam van de winnaar, werd op 18 mei 2012 in Tallinn tijdens een feestelijke lunch uitgereikt.
Eerder ontving hij de Estische cultuurprijs van 2007 voor het beste wetenschappelijke boek in Estland.

Voor het (Estische) persbericht

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:32

Meer nieuws

 • 20 september 2018

  Martijn Wieling gestart als bijzonder hoogleraar Nedersaksische/Groningse taal en cultuur

  Per 1 juli 2018 is Dr. Martijn Wieling benoemd tot bijzonder hoogleraar Nedersaksische / Groningse Taal en Cultuur. Wieling (Emmen, 1981) is universitair hoofddocent bij de opleiding Informatiekunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij gaat gedurende...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 11 september 2018

  Eerste biografie van Piet Mondriaans vroege jaren

  Sinds zijn dood in 1944 is er een groot aantal biografieën van Piet Mondriaan verschenen - en zijn er evenzoveel mythes rondom zijn kunstenaarschap ontstaan. Hij zou bijvoorbeeld een minzame asceet zijn, of juist een bon-vivant. De Amerikaanse promovendus...