Beleef de Nacht van kunst & wetenschap

Zaterdag 2 juni van 20.00 tot 02.00 uur in de binnenstad van Groningen
02 juni 2012

Zaterdag 2 juni kun je op ontdekkingstocht langs 14 locaties in de binnenstad van Groningen en maak je kennis met nieuwe muziek, theater, dans, wetenschap, kunst, cabaret en bijzondere experimenten. Er is keus uit ruim 200 sprekers, singer-songwriters, experimenten, tentoonstellingen, voorstellingen, acts, bands en speciaal gemaakte interactieve kunstprojecten.

Letteren actief in de Nacht

• Taalkundige Dicky Gilberts in De Wetenschap Draait Door een interessante lezing over 'Sprekende muziek'.
    Over een parallel tussen taal en muziek; het is allebei communicatie. Waarom we iets mooi vinden en hoe muziek 'werkt' legt hij uit via de taalkunde.
    Forum Images, Zaal 2, 22.15 uur
  • Meinder Talma, De Grote Meindert Talma Allround Sportshow
    In deze show brengt o.m. Meinder Talma, alumnus Geschiedenis, liedjes en verhalen over zijn eigen tragikomische ervaringen in de wereld van de sport en over illustere sporthelden van weleer.
    Academiegebouw, Curatorenkamer, 21.00 / 22.00 / 23.00 / 0.00 uur
  • Erik Tjong Kim Sang in  Twitter & gezondheid over Hashtag hoest!
    ErikTjong Kim Sang, onderzoeker van de afdeling Alfa-Informatica aan de RUG, heeft meer dan 620 miljoen Nederlandstalige tweets verzameld. wat kunnen we hiervan leren overde gezondheid van de Twittergebruiker? Tijdens de Nacht het antwoord!
    Universiteitsbibliotheek, Zaal 4e etage, 22.30 uur

Healthy Ageing

De Nacht is dit jaar onderdeel van de GA! Groningen Campagne (Gezond & Actief Groningen – Healthy Ageing Stad) en staat vanwege het EU year of Active Ageing and Solidarity between the Generations in het teken van Healthy Ageing, oftewel over hoe we langer gezond en actief kunnen leven. Het credo is ’to die young, as late as possible’.

Programma en (e)tickets

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:32