About usNews and EventsNews articles

Studente Archeologie Tamara Dijkstra krijgt GUF 100-prijs

18 juni 2012

Studente Archeologie Tamara Dijkstra is dit jaar voor de Faculteit der Letteren door het GUF geselecteerd voor de GUF-100 prijs. Voor de GUF 100-prijs mochten alle faculteiten van de Rijksuniversiteit Groningen drie voordrachten indienen bij het Groninger Universiteitsfonds (GUF). Uit de voordrachten van de Faculteit der Letteren is voor dit jaar Tamara Dijkstra geselecteerd door de GUF.

Prijsuitreiking

De prijs wordt op 6 juli a.s., tijdens de zomerceremonie uitgereikt, en bestaat uit een bedrag van € 2.500,- voor elk van de geselecteerde kandidaten. Daarnaast maken zij kans op de University of Groningen Excellence Award: een studiebeurs van € 2.500,- voor een verblijf aan een buitenlandse universiteit.

Tamara Dijkstra (27) is studente Archeologie, en daarnaast ook nog classica en oudhistorica. Zeer onlangs heeft zij haar derde cum laude behaald: na die voor de Bachelor Archeologie en die voor de Master Griekse en Latijse Taal en Cultuur, behaalde zij tevens voor de Research Master Art History and Archaeology cum laude. Vorig jaar heeft zij bovendien een AiO-positie verkregen in de NWO-ronde Duurzame Geesteswetenschappen.

GUF-100 prijzen

De GUF-100 prijzen voor excellerende studenten werden in 1993 voor het eerst uitgereikt ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het GUF (Groninger Universiteitsfonds). Tot twee jaar geleden werden de prijzen bij ieder lustrum uitgereikt, maar het GUF en het College van Bestuur hebben besloten om vanaf 2010 de prijzen jaarlijks uit te reiken. De prijs bestaan uit een beurs voor studie of onderzoek en wordt toegekend aan de meest excellente student van elke faculteit.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:32