Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Programmering BOPO V

21 juni 2012

Het GION is door de programmacommissie Beleidsgericht Onderzoek Primair Onderwijs (BOPO) gevraagd een programmeringsstudie uit te voeren naar de evaluatie van onderwijsbeleid in het primair onderwijs voor de komende twee jaar (2013-2014).

De directie Primair Onderwijs van het Ministerie van OCW heeft besloten om, in afwachting van de oprichting van het Regieorgaan Onderwijsonderzoek, de BOPO vooralsnog te verlengen met twee jaar. Het betreft de vijfde programmeringsperiode van BOPO met uitvoering van onderzoek over een periode van twee jaar, in 2013 en 2014.

De programmeringsstudie zal de basis vormen voor de evaluatie van de hoofdlijnen van het beleid voor primair onderwijs. Onderzoekers zullen de programmering gebruiken om inzicht te krijgen in de onderzoeks- en beleidscontext die de achtergrond vormt voor de door hen te schrijven onderzoeksvoorstellen gericht op een viertal onderzoekslijnen: sectorontwikkeling en autonomie, onderwijskwaliteit, onderwijsachterstanden en passend onderwijs.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door dr. R.H. Hofman van het GION is samenwerking met dr. C.W.J. Mulder van het ITS in opdracht van de programmacommissie Beleidsgericht Onderzoek Primair Onderwijs (BOPO) van NWO.  

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:32
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....