Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Econometricians welcome professor Mark Watson from Princeton in Groningen

11 juni 2012

On June 8-9 the annual conference of the Netherlands Econometric Study Group (NESG) took place in Het Kasteel, Groningen. The NESG consists of econometricians from the universities of Amsterdam, Rotterdam, Tilburg, Maastricht, Leuven and Groningen. This year’s meeting was organized by RUG econometricians Christoph Hanck and Laura Spierdijk, and Astrid Beerta from SOM.

Invited speaker was professor Mark Watson from Princeton, who held a keynote speech with the title “Inference in Structural VARs with External Instruments”.

Professor Mark Watson during his keynote speech
Professor Mark Watson during his keynote speech
Peter van Santen receives his prize from prof. Watson
Peter van Santen receives his prize from prof. Watson


Apart from prof. Watson’s keynote speech there were several other plenary talks, as well as a poster session.

The NESG 2012 Best Poster Award was won by PhD student Peter van Santen from the University of Groningen. He was awarded 100 euro plus a dedicated copy of the famous textbook “Introduction to Econometrics” written by Mark Watson and James Stock.

Next year, the annual NESG meeting will take place at the Free University in Amsterdam.

The NESG audience in Het Kasteel
The NESG audience in Het Kasteel
Laatst gewijzigd:08 februari 2018 10:38

Meer nieuws

 • 14 juni 2018

  Bringing Physical Internet to life

  Van maandag 18 tot vrijdag 22 juni vindt het vijfde internationale Physical Internet congres (#IPIC2018) plaats in Groningen. De Rijksuniversiteit Groningen organiseert dit congres samen met de logistieke sector. Meer dan 250 wetenschappers en vertegenwoordigers...

 • 11 juni 2018

  Een nieuw tijdperk voor organisationele relaties | Oratie David Langley | Dinsdag 19 juni

  Nieuwe, veelbelovende internet-afhankelijke technologieën zoals digital fabrication, internet of things, blockchain en distributed artificial Intelligence worden steeds populairder. Prof. David Langley geeft in zijn oratie een toelichting op zijn ideeën...

 • 08 juni 2018

  Lara Lobschat wint MOA Insights Scientist Award

  Lara Lobschat heeft de MOA Insights Scientist Award gewonnen. De universitair docent Marketing kreeg de prijs voor haar proefschrift over online communicatie. Vanwege de praktische relevantie kreeg ze voor haar onderzoek eerder een ‘early career grant’...