Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Conny van Ravenswaaij inaugural lecture

10 mei 2012

Prof. Conny van Ravenswaaij-Arts gave her inaugural lecture on Tuesday 15th May, 2012, in the Academiegebouw of the University of Groningen. She was appointed to a chair in Clinical Dysmorphology, with special attention to genome analysis, on 1st April 2011.

Her lecture (in Dutch) was entitled:

Bruggen bouwen in de genetica: van patiënt naar genoom en weer terug

Full text in Dutch available here.

Laatst gewijzigd:28 oktober 2016 23:47

Meer nieuws

 • 15 mei 2018

  UMCG test vóór zwangerschap kans op krijgen ernstig ziek kind

  Vanaf half mei 2018 is het voor alle stellen in Nederland mogelijk om via 6 hiervoor getrainde huisartsen een DNA-dragerschapstest te doen. Deze test maakt het voor stellen mogelijk om al vóór de zwangerschap te laten onderzoeken of er een verhoogde...

 • 03 april 2018

  DNA-veranderingen verstoren team play in de cel

  DNA-veranderingen die ziekten veroorzaken zorgen niet altijd tot een verandering in de eiwitten zelf, maar kunnen soms leiden tot een verandering in de samenwerking tussen de eiwitten. Dat blijkt uit onderzoek van genetici van het Universitair Medisch...

 • 27 maart 2018

  Slechtere gezondheid kind na medisch ingrijpen bij bevalling

  Kinderen die zijn geboren na medisch ingrijpen, bijvoorbeeld met weeënopwekkers, een vacuümpomp of een keizersnede, hebben vaker gezondheidsproblemen. Dat blijkt uit de analyse van gegevens van bijna 500.000 Australische kinderen van gezonde moeders...