Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Conny van Ravenswaaij inaugural lecture

10 mei 2012

Prof. Conny van Ravenswaaij-Arts gave her inaugural lecture on Tuesday 15th May, 2012, in the Academiegebouw of the University of Groningen. She was appointed to a chair in Clinical Dysmorphology, with special attention to genome analysis, on 1st April 2011.

Her lecture (in Dutch) was entitled:

Bruggen bouwen in de genetica: van patiënt naar genoom en weer terug

Full text in Dutch available here.

Laatst gewijzigd:28 oktober 2016 23:47

Meer nieuws

 • 16 april 2019

  Nieuwe technieken maken structurele verschillen in DNA zichtbaar

  Alle mensen hebben hetzelfde typisch ‘menselijke’ DNA. Maar er zijn ook verschillen tussen mensen, waardoor ieder van ons een uniek individu is. Onderzoek naar deze verschillen, die onder meer een rol spelen bij een groot aantal ziekten, richt zich...

 • 02 april 2019

  UMCG onderzoekt behandeling tegen geheugenachteruitgang ouderen

  Is het mogelijk om achteruitgang van geheugen en denkvermogen bij ouderen te remmen door hun hersenen letterlijk actiever te maken? Kan stimulatie met zwakke stroompjes op de schedel de veerkracht van hersenen versterken? Hersenonderzoekers van het...

 • 02 april 2019

  Nieuwe richtlijnen bij kinderkanker verminderen bijwerkingen en pijn

  Meer aandacht voor het welzijn van kinderen die behandeld worden voor kanker, kan levens redden. Dat stelt kinderarts-in-opleiding Erik Loeffen van het Universitair Medisch Centrum Groningen in zijn proefschrift getiteld “Perfect Pitstops”. ‘In de Formule...