Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Letterenmasters positief beoordeeld in Keuzegids Masters 2012

02 mei 2012

De masteropleidingen Journalistiek, Engelse taal en cultuur, Taalwetenschap, Linguistics, Modern History and International Relations, Euroculture en American Studies eindigen alle 7 op de eerste plaats in het onderzoek van de Keuzegids Masters 2012.

Hoog expertoordeel en enthousiaste studenten

De masteropleiding Journalistiek scoort een zeer goede eerste plaats. De opleiding ontvangt een hoog oordeel van de experts op inhoudelijk niveau. Studenten oordelen dat de opleiding uitblinkt in organisatorische zaken. Ook bij de studie Engelse taal en cultuur zijn zowel de experts als studenten enthousiast. De master die uitstekende oordelen krijgt, eindigt op de eerste plaats van de zes universiteiten waar deze studie te volgen is.

Voor Taalwetenschap moet je in Groningen zijn

Voor een master in de Taalwetenschap moet je beslist in Groningen zijn, aldus de Keuzegids. De master Taalwetenschap eindigt op de eerste plaats, met name vanwege de onderzochte punten toetsing, contact en faciliteiten. Bovendien maakt de Rijksuniversiteit Groningen indruk met de research master Linguistics. De studie kent geen enkel minpunt in het oordeel van studenten en experts en krijgt een flinke duim van de deskundigen over het niveau van de afgestudeerden.

Positief, degelijk programma

Een positief, degelijk programma volgens studenten, dat geldt voor de research master Modern History and International Relations. Ook American Studies en Euroculture komen er goed vanaf in de ranking. Deze laatste is de best beoordeelde opleiding van alle westers georiënteerde opleidingen. American Studies scoort bij de experts zeer hoog als het gaat om het niveau van de afgestudeerden.

Keuzegids Masters

De Keuzegids Masters biedt een overzicht van alle masteropleidingen die Nederlandse universiteiten en hogescholen aanbieden en geeft een gedetailleerde beoordeling van een groot aantal daarvan. Niet alle master opleidingen van de Faculteit der Letteren zijn onderzocht.

De onafhankelijke Keuzegids wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI), en is gebaseerd op de oordelen van studenten en experts. De redactie gebruikt gegevens uit landelijke bestanden en uit eigen research en zij geeft per vakgebied aan advies. Lees hier meer informatie over de Keuzegids Masters 2012.

Meer informatie

PR & Voorlichting Letteren, info.let@rug.nl

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:31

Meer nieuws

 • 10 oktober 2018

  Studenten bouwen mesohut

  In deze video vertellen studenten wat er zo interessant is aan mesolithische (Midden-Steentijd) onderkomens van ca. 7000 jaar geleden en waarom de experimentele archeologie een bijzonder inzichtelijke en verbazingwekkende subdiscipline is.

 • 08 oktober 2018

  Computationeel taalkundigen te terughoudend in delen van onderzoeksdata en zelfgeschreven software

  Onderzoekers binnen de computationele taalkunde zijn nog onvoldoende bereid hun onderzoeksdata en benodigde zelf geschreven software en commando’s te delen met andere onderzoekers. Dat concluderen RUG-wetenschappers Martijn Wieling, Josine Rawee en...

 • 02 oktober 2018

  Young Academy Groningen verwelkomt acht nieuwe leden

  De Young Academy Groningen (YAG) heeft acht nieuwe leden benoemd uit verschillende vakgebieden van deRijksuniversiteit Groningen.Dr. Laura Bringmann, dr. Jan Willem Bolderdijk, dr. Nanna Hilton, dr. Tina Kretschmer, dr.Jocelien Olivier, dr. Saskia Peels,...