Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nomdo Jansonius benoemd tot hoogleraar Oogheelkunde

09 mei 2012

Dr. N.M. Jansonius is per 1 april 2012 benoemd tot hoogleraar Oogheelkunde, i.h.b. op het gebied van glaucoom, bij het Universitair Medisch Centrum Groningen. Zijn onderzoek richt zich onder andere op de een belangrijk thema binnen Healthy Ageing, namelijk het toepassen van glaucoomrichtlijnen bij ouderen en de doelmatigheid ervan (de discrepantie tussen glaucoomrichtlijnen en het uitgevoerde beleid). Ook zal Jansonius het optisch onderzoek binnen de oogheelkunde verder verdiepen.

Nomdo Jansonius (Groningen, 1966) studeerde natuurkunde en geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij verrichtte promotieonderzoek bij de Vakgroep Biofysica van de RUG en het Department of Zoology van de University of Cambridge, UK. In 1993 promoveerde Jansonius aan de RUG op het proefschrift getiteld ‘Photoreceptor sodium pump and spiking neurons in the first optic chiasm of the blowfly.’ Na zijn promotie specialiseerde Jansonius zich tot oogarts. Zijn huidige aandachtsgebieden zijn glaucoom, (kinder)glaucoomchirurgie, perimetrie en optica. Naast zijn werk in het UMCG is Jansonius voorzitter van de wetenschappelijke vereniging van oogartsen, het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap.

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56

Meer nieuws

 • 19 oktober 2018

  € 4 miljoen EU-subsidie voor onderzoek naar erfelijke stofwisselingsziekten

  Een onderzoeksnetwerk, geleid door Barbara Bakker en Terry Derks van de afdeling kindergeneeskunde van het UMCG, heeft een EU-subsidie gekregen van € 4 miljoen. Hiermee kunnen zij vijftien jonge onderzoekers aantrekken, die onderzoek gaan doen naar...

 • 18 oktober 2018

  Toegangscontrole Universiteitsbibliotheek Binnenstad

  In november worden de toegangspoortjes in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad getest. Als deze test naar tevredenheid verloopt, worden de poortjes definitief in gebruik genomen.

 • 16 oktober 2018

  Consultatiebureaus voor ouderen niet effectief

  Kan een Consultatiebureau voor ouderen er voor zorgen dat (kwetsbare) ouderen zo gezond mogelijk oud worden? Nee, zo blijkt uit onderzoek van het UMCG, Rijksuniversiteit Groningen, Hogeschool Windesheim en Leyden Academy on Vitality and Ageing.