Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Opgraving Ayios Vasilios: een Myceens paleis?

31 mei 2012

Hoort Ayios Vasilios in het rijtje Pylos, Thebe, Mycene, Tiryns en Athene? Ja, zegt Sofia Voutsaki, hoogleraar Griekse archeologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze is ervan overtuigd dat wat archeologen in Laconië, twaalf kilometer ten zuiden van Sparta, opgraven maar één ding kan zijn: een Myceens paleis. "Alles wijst erop."

Laatst gewijzigd:23 april 2018 13:53

Meer nieuws

 • 19 november 2018

  Jelle Zijlstra: de man die goed was in gelijk krijgen

  Honderd jaar na de geboorte van oud-premier Jelle Zijlstra ligt er een biografie over de eerste Nederlandse politicus die met zijn economische vakkennis een succesvol imago in de politiek imago wist op te bouwen. Historicus Jonne Harmsma promoveert...

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 13 november 2018

  De toekomst is digitaal, nu jij nog

  Voor zijn promotieonderzoek naar de geschiedschrijving van de Leeuwarder Courant analyseerde Marcel Broersma jaren geleden vergeeld krantenpapier. Door de intrede van digitalisering verschoof zijn onderzoek naar sociale media, nieuwe vormen van mediagebruik...