Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Sofia Voutsaki in NRC over recente opgravingen en crisis in Griekenland 

31 mei 2012

In de wetenschapsbijlage van het NRC van 26 mei jl. gaat Sofia Voutsaki, hoogleraar Griekse archeologie aan de Rijksuniversiteit Groningen, uitgebreid in op recente opgravingen in Sparta. Ze is ervan overtuigd dat wat archeologen in Laconië, 12 kilometer ten zuiden van Sparta, opgraven maar één ding kan zijn: een Myceens paleis. Dat de opgraving zich niet kan onttrekken aan de Griekse financiële crisis blijkt uit het feit dat het project geen overheidsgeld meer krijgt en dus op zoek moeten naar alternatieve geldbronnen. The Institute of Aegean Prehistory, een particuliere Amerikaanse stichting, heeft een subsidie toegezegd maar is nog niet toereikend.

nieuwsbericht NRC

 

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:32

Meer nieuws

 • 07 december 2018

  Nieuw themanummer Stem-, Spraak en Taalpathologie

  Stem-, Spraak- en Taalpathologie heeft het themanummer “Research Tutorials door Nederlandstalige onderzoekers in het buitenland, deel II” gepubliceerd.

 • 03 december 2018

  Huidig onderzoek naar terpen en wierden in beeld

  Annet Nieuwhof, Johan Nicolay (beiden Archeologie RUG) en Jeroen Wiersma (Kenniscentrum Landschap) brengen een nieuw boek uit over de stand van zaken in het onderzoek van het terpen- en wierdenland.

 • 28 november 2018

  RUG brengt partijen samen voor innovaties in digitale samenleving

  Tijdens de Digital Society Conference van de VSNU op 27 november jl. heeft de Rijksuniversiteit Groningen het boek ‘Samen kennis en innovaties ontwikkelen: digital society’ gepresenteerd. Dean of Industry Relations Iris Vis: "Digitalisering maakt steeds...