Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Sofia Voutsaki in NRC over recente opgravingen en crisis in Griekenland 

31 mei 2012

In de wetenschapsbijlage van het NRC van 26 mei jl. gaat Sofia Voutsaki, hoogleraar Griekse archeologie aan de Rijksuniversiteit Groningen, uitgebreid in op recente opgravingen in Sparta. Ze is ervan overtuigd dat wat archeologen in Laconië, 12 kilometer ten zuiden van Sparta, opgraven maar één ding kan zijn: een Myceens paleis. Dat de opgraving zich niet kan onttrekken aan de Griekse financiële crisis blijkt uit het feit dat het project geen overheidsgeld meer krijgt en dus op zoek moeten naar alternatieve geldbronnen. The Institute of Aegean Prehistory, een particuliere Amerikaanse stichting, heeft een subsidie toegezegd maar is nog niet toereikend.

nieuwsbericht NRC

 

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:32

Meer nieuws

 • 24 september 2018

  Presentatie boek over archeologisch onderzoek De Onlanden

  Zuidelijk van de stad Groningen ligt een geliefd natuurgebied: De Onlanden. Het Groninger Instituut voor Archeologie van de RUG heeft hier afgelopen jaren uitgebreid onderzoek gedaan. De resultaten staan beschreven in het boek ‘Huisplaatsen in De Onlanden...

 • 20 september 2018

  Martijn Wieling gestart als bijzonder hoogleraar Nedersaksische/Groningse taal en cultuur

  Per 1 juli 2018 is Dr. Martijn Wieling benoemd tot bijzonder hoogleraar Nedersaksische / Groningse Taal en Cultuur. Wieling (Emmen, 1981) is universitair hoofddocent bij de opleiding Informatiekunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij gaat gedurende...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...