Sofia Voutsaki in NRC over recente opgravingen en crisis in Griekenland

31 mei 2012

In de wetenschapsbijlage van het NRC van 26 mei jl. gaat Sofia Voutsaki, hoogleraar Griekse archeologie aan de Rijksuniversiteit Groningen, uitgebreid in op recente opgravingen in Sparta. Ze is ervan overtuigd dat wat archeologen in Laconië, 12 kilometer ten zuiden van Sparta, opgraven maar één ding kan zijn: een Myceens paleis. Dat de opgraving zich niet kan onttrekken aan de Griekse financiële crisis blijkt uit het feit dat het project geen overheidsgeld meer krijgt en dus op zoek moeten naar alternatieve geldbronnen. The Institute of Aegean Prehistory, een particuliere Amerikaanse stichting, heeft een subsidie toegezegd maar is nog niet toereikend.

nieuwsbericht NRC

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:32