Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Sofia Voutsaki in NRC over recente opgravingen en crisis in Griekenland 

31 mei 2012

In de wetenschapsbijlage van het NRC van 26 mei jl. gaat Sofia Voutsaki, hoogleraar Griekse archeologie aan de Rijksuniversiteit Groningen, uitgebreid in op recente opgravingen in Sparta. Ze is ervan overtuigd dat wat archeologen in Laconië, 12 kilometer ten zuiden van Sparta, opgraven maar één ding kan zijn: een Myceens paleis. Dat de opgraving zich niet kan onttrekken aan de Griekse financiële crisis blijkt uit het feit dat het project geen overheidsgeld meer krijgt en dus op zoek moeten naar alternatieve geldbronnen. The Institute of Aegean Prehistory, een particuliere Amerikaanse stichting, heeft een subsidie toegezegd maar is nog niet toereikend.

nieuwsbericht NRC

 

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:32

Meer nieuws

 • 06 juni 2018

  Nadruk op bloed, zweet en tranen veranderde medische wetenschap

  Bloed, urine, melk, zweet en sperma. Dat deze stoffen niet alleen voor medici, scheikundigen of biologen interessant zijn, bewijst de promotie van historicus Ruben Verwaal. Hij heeft onderzochthoe artsen de lichaamssappen bestudeerden in de achttiende...

 • 06 juni 2018

  Opgraving vroeg 18e-eeuws koopvaardijschip in de Noordoostpolder begonnen

  Met het blootleggen van een baardmankruik startte Burgemeester Aucke van der Werff van gemeente Noordoostpolder samen met maritiem archeoloog Yftinus van Popta woensdagmiddag de opgraving van een vroeg 18e-eeuws vrachtschip. De opgraving in agrarisch...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...