Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Sofia Voutsaki in NRC over recente opgravingen en crisis in Griekenland 

31 mei 2012

In de wetenschapsbijlage van het NRC van 26 mei jl. gaat Sofia Voutsaki, hoogleraar Griekse archeologie aan de Rijksuniversiteit Groningen, uitgebreid in op recente opgravingen in Sparta. Ze is ervan overtuigd dat wat archeologen in Laconië, 12 kilometer ten zuiden van Sparta, opgraven maar één ding kan zijn: een Myceens paleis. Dat de opgraving zich niet kan onttrekken aan de Griekse financiële crisis blijkt uit het feit dat het project geen overheidsgeld meer krijgt en dus op zoek moeten naar alternatieve geldbronnen. The Institute of Aegean Prehistory, een particuliere Amerikaanse stichting, heeft een subsidie toegezegd maar is nog niet toereikend.

nieuwsbericht NRC

 

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:32

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Machtige partijen bepalen beeld verleden op social media

  Het zijn de gebruikers met de meeste ervaring en gezag die bepalen hoe belangrijke verhalen op online platformen beklijven. Zo maken mainstream media op YouTube de meeste zichtbaar blijvende filmpjes en weerhoudt op Wikipedia een handjevol redacteuren...

 • 12 maart 2018

  Prof. Jensma over de Dag van de Grunneger Toal

  Prof. Goffe Jensma over de Dag van de Grunneger Toal.

 • 08 maart 2018

  3 topmasters bij de Faculteit der Letteren

  In de Keuzegids 2018 hebben drie masteropleidingen van de Faculteit der Letteren het label Topopleiding gekregen. De masters Kunst en Cultuurwetenschappen, Europese Studies en Archeologie (research) behoren hiermee tot de beste van het land.