Dirk Jan Wolffram nieuwe vice-decaan Faculteit der Letteren

25 mei 2012
x

Prof. dr. Dirk Jan Wolffram is door het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen per 1 september 2012 benoemd tot vice-decaan van de Faculteit der Letteren. Hij volgt hiermee prof.dr. Kees de Bot op. Dirk Jan Wolffram is hoogleraar in de geschiedenis van bestuur en politiek in de moderne tijd en tevens directeur van de Graduate School for the Humanities. Als vice-decaan zal hij de portefeuille Onderwijs beheren.

Dirk Jan Wolffram (1959) studeerde eigentijdse geschiedenis aan de RUG en promoveerde in 1993 aan de Universiteit van Amsterdam bij Hans Blom op een proefschrift over lokale processen van verzuiling. Daarna werkte hij enkele jaren op contractbasis als onderzoeker naar de geschiedenis van het Zuiderzeegebied. In 1997 werd hij postdoc aan de UvA en in 1999 kwam hij terug naar Groningen om het Nederlandse Centrum voor Contemporaine Geschiedenis (inmiddels ter ziele) op te zetten en moderne geschiedenis te doceren. In 2003 werd hij naast zijn docentschap projectleider van het NWO-VIDI-project Democracy, policy, knowledge. In 2008 werd hij benoemd tot hoogleraar in de geschiedenis van bestuur en politiek in de moderne tijd en is momenteel directeur van de Graduate School for the Humanities. Wolffram is nauw betrokken geweest bij de onderwijsorganisatie van de Faculteit der Letteren. Hij was enkele jaren secretaris van de Opleidingscommissie Geschiedenis, was Director of Study van de Research Master Modern History and International Relations en was in 2006/2007 lid van de Evaluatiecommissie van het Onderwijsinstituut.

Voor meer informatie: Prof. Dr. Dirk Jan Wolffram.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:32