Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Healthwise, een nieuwe naam voor onderzoek naar Health Care Management & Economics in Groningen

29 mei 2012

De Faculteit Economie en Bedrijfskunde van Rijksuniversiteit Groningen heeft sinds 1 mei  een nieuw naam voor het expertisecentrum dat zich richt op Health Care Management & Economics:  “Healthwise – Research on Health Care Management & Economics”.

Met de nieuwe naam heeft het centrum een herkenbaarder label voor het facultaire onderzoek dat is gerelateerd aan het RUG-thema Healthy Ageing. Het vroegere expertisecentrum RHO (Research on Healthcare Organisation & Innovation) is opgegaan in Healthwise.

Binnen Healthwise wordt onderzoek gedaan naar bijvoorbeeld: kwaliteit en efficiency binnen de zorg, organisatieveranderingen, e-health, pensioenen, werking van de zorg-markt en consumentengedrag bij medicijngebruik.

Bevorderen patiëntendoorstroming
Zo zijn onderzoekers van Healthwise betrokken bij  de vraag hoe ziekenhuizen shared resources (zoals operatiekamers of radiologie) zodanig kunnen inzetten en plannen dat doorstroming van patiënten wordt bevorderd. Dit tegen de achtergrond van marktwerking en de toenemende vraag van zorg als gevolg waarvan middelen steeds efficiënter moeten worden ingezet.

 

Een ander voorbeeld van onderzoek dat binnen Healthwise wordt uitgevoerd, richt zich op de invloed van werkrelaties op verschillende individuele uitkomstvariabelen, zoals verloopintentie, werktevredenheid en prestaties van verpleegkundigen.

► Voor publicaties en andere informatie: www.rug.nl/feb/healthwise

Voor meer informatie: drs FT Lubbers, healthwise@rug.nl  050-363 8612 / 9090

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:32
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 14 juni 2018

  Bringing Physical Internet to life

  Van maandag 18 tot vrijdag 22 juni vindt het vijfde internationale Physical Internet congres (#IPIC2018) plaats in Groningen. De Rijksuniversiteit Groningen organiseert dit congres samen met de logistieke sector. Meer dan 250 wetenschappers en vertegenwoordigers...

 • 11 juni 2018

  Een nieuw tijdperk voor organisationele relaties | Oratie David Langley | Dinsdag 19 juni

  Nieuwe, veelbelovende internet-afhankelijke technologieën zoals digital fabrication, internet of things, blockchain en distributed artificial Intelligence worden steeds populairder. Prof. David Langley geeft in zijn oratie een toelichting op zijn ideeën...

 • 08 juni 2018

  Lara Lobschat wint MOA Insights Scientist Award

  Lara Lobschat heeft de MOA Insights Scientist Award gewonnen. De universitair docent Marketing kreeg de prijs voor haar proefschrift over online communicatie. Vanwege de praktische relevantie kreeg ze voor haar onderzoek eerder een ‘early career grant’...