Healthwise, een nieuwe naam voor onderzoek naar Health Care Management & Economics in Groningen

29 mei 2012

De Faculteit Economie en Bedrijfskunde van Rijksuniversiteit Groningen heeft sinds 1 mei  een nieuw naam voor het expertisecentrum dat zich richt op Health Care Management & Economics:  “Healthwise – Research on Health Care Management & Economics”.

Met de nieuwe naam heeft het centrum een herkenbaarder label voor het facultaire onderzoek dat is gerelateerd aan het RUG-thema Healthy Ageing. Het vroegere expertisecentrum RHO (Research on Healthcare Organisation & Innovation) is opgegaan in Healthwise.

Binnen Healthwise wordt onderzoek gedaan naar bijvoorbeeld: kwaliteit en efficiency binnen de zorg, organisatieveranderingen, e-health, pensioenen, werking van de zorg-markt en consumentengedrag bij medicijngebruik.

Bevorderen patiëntendoorstroming
Zo zijn onderzoekers van Healthwise betrokken bij  de vraag hoe ziekenhuizen shared resources (zoals operatiekamers of radiologie) zodanig kunnen inzetten en plannen dat doorstroming van patiënten wordt bevorderd. Dit tegen de achtergrond van marktwerking en de toenemende vraag van zorg als gevolg waarvan middelen steeds efficiënter moeten worden ingezet.

Een ander voorbeeld van onderzoek dat binnen Healthwise wordt uitgevoerd, richt zich op de invloed van werkrelaties op verschillende individuele uitkomstvariabelen, zoals verloopintentie, werktevredenheid en prestaties van verpleegkundigen.

► Voor publicaties en andere informatie: www.rug.nl/feb/healthwise

Voor meer informatie: drs FT Lubbers, healthwise@rug.nl  050-363 8612 / 9090

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:32