Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Healthwise, een nieuwe naam voor onderzoek naar Health Care Management & Economics in Groningen

29 mei 2012

De Faculteit Economie en Bedrijfskunde van Rijksuniversiteit Groningen heeft sinds 1 mei  een nieuw naam voor het expertisecentrum dat zich richt op Health Care Management & Economics:  “Healthwise – Research on Health Care Management & Economics”.

Met de nieuwe naam heeft het centrum een herkenbaarder label voor het facultaire onderzoek dat is gerelateerd aan het RUG-thema Healthy Ageing. Het vroegere expertisecentrum RHO (Research on Healthcare Organisation & Innovation) is opgegaan in Healthwise.

Binnen Healthwise wordt onderzoek gedaan naar bijvoorbeeld: kwaliteit en efficiency binnen de zorg, organisatieveranderingen, e-health, pensioenen, werking van de zorg-markt en consumentengedrag bij medicijngebruik.

Bevorderen patiëntendoorstroming
Zo zijn onderzoekers van Healthwise betrokken bij  de vraag hoe ziekenhuizen shared resources (zoals operatiekamers of radiologie) zodanig kunnen inzetten en plannen dat doorstroming van patiënten wordt bevorderd. Dit tegen de achtergrond van marktwerking en de toenemende vraag van zorg als gevolg waarvan middelen steeds efficiënter moeten worden ingezet.

 

Een ander voorbeeld van onderzoek dat binnen Healthwise wordt uitgevoerd, richt zich op de invloed van werkrelaties op verschillende individuele uitkomstvariabelen, zoals verloopintentie, werktevredenheid en prestaties van verpleegkundigen.

► Voor publicaties en andere informatie: www.rug.nl/feb/healthwise

Voor meer informatie: drs FT Lubbers, healthwise@rug.nl  050-363 8612 / 9090

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:32

Meer nieuws

 • 19 september 2018

  Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek

  Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden...

 • 11 september 2018

  Als online consument switcht van smartphone naar pc is de aankoop nabij

  De smartphone speelt een niet te onderschatten rol bij ons online shoppen. Veel consumenten beginnen hun zoektocht op een telefoon of tablet, raken overtuigd van een product en stappen daarna over naar een minder mobiel apparaat (zoals pc of laptop)...

 • 05 september 2018

  Broedplaats voor slimme technologie

  ‘Samenwerking tussen De Hanzehogeschool, Rijksuniversiteit Groningen, het UMCG en industrie op het gebied van slimme technologie leidt tot innovatie en nieuwe bedrijvigheid.’ Dat zegt Hugo Velthuijsen, directeur van het Marion van Os Centrum voor Ondernemerschap...