Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Eerste Groningse Nacht van de Filosofie groot succes

Volgend jaar weer!
27 april 2012
Nacht van de Filosofie Groningen 2012
Nacht van de Filosofie Groningen 2012

Op 26 april 2012 vond de eerste Groningse Nacht van de Filosofie plaats. Een kleine 400 personen laafde zich een kleine nacht lang aan het gevarieerde, uitdagende en vaak ook grappige filosofische programma. Daarnaast kon men filosofische cocktails drinken en als filosoof worden geportretteerd door een fotograaf.

De kaarten waren binnen een mum van tijd uitverkocht; het was dus gezellig druk! Het was moeilijk kiezen tussen alle uitstekende en prikkelende optredens, die gelijktijdig in drie zalen waren geprogrammeerd. Het publiek (zeer gemêleerd) enthousiast. Volgend jaar weer!

De Groningse Nacht van de Filosofie 2012 werd georganiseerd door de Faculteit Wijsbegeerte ism Groninger Forum en Studium Generale Groningen.

Volledig programma 2012

Programma-overzicht als blokkenschema

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:31

Meer nieuws

 • 17 mei 2018

  Jilin University visits Faculty of Philosophy

  A delegation from the School of Philosophy and Sociology of Jilin University (China) visited UG’s Faculty of Philosophy

 • 17 april 2018

  De filosoof als verbinder

  April: Maand van de Filosofie. Een goede aanleiding voor een gesprek met hoogleraar Wetenschapsfilosofie (en natuurkundige) Jan-Willem Romeijn over het pad van een wetenschapper en de verbindende kracht van nieuwsgierigheid en kennis.

 • 05 april 2018

  Dissertatieprijs voor Joost van Driessche

  Joost van Driessche is een van de vijf ontvangers van de Disstertatieprijs 2018, uitgereikt door Stichting Praemium Erasmianum