Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

19 april: Studenten en docenten Duits dragen gedichten voor op Dag van de Duitse taal

19 april 2012

De afdeling Duitse taal en cultuur van de Rijksuniversiteit Groningen en studievereniging Grimm und Kluge doen op donderdag 19 april tussen 12.00 uur en 13.00 uur mee aan de Dag van de Duitse taal . Studenten en docenten van de opleiding zullen in de kantine van het Harmoniegebouw Duitse gedichten voordragen en toelichten. De bijeenkomst is gratis toegankelijk voor belangstellenden. Duitse hapjes en drankjes staan klaar.

De Dag van de Duitse taal wordt georganiseerd door de actiegroep Duits. Deze maakt zich sterk voor de Duitse taal in Nederland. Met gebundelde kracht werken vier partners samen om het bewustzijn voor het belang van de Duitse taal voor Nederland te vergroten: De Duitse Ambassade in Den Haag, het Duitsland Instituut Amsterdam, de Duits-Nederlandse Handelskamer en het Goethe-Institut Amsterdam.

Kroonprins Willem-Alexander is beschermheer van de Dag van de Duitse taal. Daarnaast ondersteunen diverse bekende Nederlanders de dag. Meer informatie over de actiegroep Duits is te vinden op www.machmit.nl.

Laatst gewijzigd:23 april 2018 10:48

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 13 november 2018

  De toekomst is digitaal, nu jij nog

  Voor zijn promotieonderzoek naar de geschiedschrijving van de Leeuwarder Courant analyseerde Marcel Broersma jaren geleden vergeeld krantenpapier. Door de intrede van digitalisering verschoof zijn onderzoek naar sociale media, nieuwe vormen van mediagebruik...

 • 12 november 2018

  Aletta Westra wint Stimuleringsprijs Autisme 2018

  Aletta Westra wint Stimuleringsprijs Autisme 2018