19 april: Studenten en docenten Duits dragen gedichten voor op Dag van de Duitse taal

19 april 2012

De afdeling Duitse taal en cultuur van de Rijksuniversiteit Groningen en studievereniging Grimm und Kluge doen op donderdag 19 april tussen 12.00 uur en 13.00 uur mee aan de Dag van de Duitse taal . Studenten en docenten van de opleiding zullen in de kantine van het Harmoniegebouw Duitse gedichten voordragen en toelichten. De bijeenkomst is gratis toegankelijk voor belangstellenden. Duitse hapjes en drankjes staan klaar.

De Dag van de Duitse taal wordt georganiseerd door de actiegroep Duits. Deze maakt zich sterk voor de Duitse taal in Nederland. Met gebundelde kracht werken vier partners samen om het bewustzijn voor het belang van de Duitse taal voor Nederland te vergroten: De Duitse Ambassade in Den Haag, het Duitsland Instituut Amsterdam, de Duits-Nederlandse Handelskamer en het Goethe-Institut Amsterdam.

Kroonprins Willem-Alexander is beschermheer van de Dag van de Duitse taal. Daarnaast ondersteunen diverse bekende Nederlanders de dag. Meer informatie over de actiegroep Duits is te vinden op www.machmit.nl.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:31