Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Afsluiting pilots

11 april 2012

In de afgelopen periode heeft het Idem Dito team aanvullend onderzoek verricht naar de mogelijkheden van de toetspakketten. Er is onder andere gekeken naar de ondersteuning van niet-Westerse tekensets (aan de hand van Russisch), de technische integratiemogelijkheden binnen de RUG infrastructuur (Blackboard, LDAP, etc.) en naar de mogelijkheden voor correctie en analyse. De leveranciers hebben presentaties verzorgd waarbij ze ingingen op de analysemogelijkheden in relatie tot de analyses die het toetsbureau van de RUG (ESI) aanlevert in de huidige situatie. Op bepaalde punten bieden sommige pakketten meer mogelijkheden dan de huidige RUG-software. Dit geldt o.a. voor de mogelijkheden voor heranalyses en deelanalyses. Op andere punten zijn de mogelijkheden beperkter. Zo zijn de gemiddelde p-waarde en reëel kennispercentage in geen van de onderzochte pakketten standaard beschikbaar. 

De eindrapportage van de pilots zal deze week worden opgeleverd, waarna de faculteiten en ESI samen een voorstel zullen doen over de manier waarop digitaal toetsen binnen de RUG verder geïmplementeerd zou moeten worden en welk systeem (pakket) het best bij deze manier van werken past.

Ondertussen is de voorbereiding voor structurele digitale toetsing in volle gang. Alle faculteiten is gevraagd de vakken aan te melden die met ingang van 2012-2013 digitaal getoetst zullen worden en in de roostering van de Aletta Jacobshal wordt hiermee rekening gehouden.

Het project wordt in mei afgesloten met een advies aan het College van Bestuur. In juni wordt een voorlichtingsbijeenkomst voor alle belanghebbenden en geïnteresseerden binnen de RUG georganiseerd.

 
Laatst gewijzigd:29 maart 2016 13:14

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Machtige partijen bepalen beeld verleden op social media

  Het zijn de gebruikers met de meeste ervaring en gezag die bepalen hoe belangrijke verhalen op online platformen beklijven. Zo maken mainstream media op YouTube de meeste zichtbaar blijvende filmpjes en weerhoudt op Wikipedia een handjevol redacteuren...

 • 12 maart 2018

  Prof. Jensma over de Dag van de Grunneger Toal

  Prof. Goffe Jensma over de Dag van de Grunneger Toal.

 • 08 maart 2018

  3 topmasters bij de Faculteit der Letteren

  In de Keuzegids 2018 hebben drie masteropleidingen van de Faculteit der Letteren het label Topopleiding gekregen. De masters Kunst en Cultuurwetenschappen, Europese Studies en Archeologie (research) behoren hiermee tot de beste van het land.