Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Afsluiting pilots

11 april 2012

In de afgelopen periode heeft het Idem Dito team aanvullend onderzoek verricht naar de mogelijkheden van de toetspakketten. Er is onder andere gekeken naar de ondersteuning van niet-Westerse tekensets (aan de hand van Russisch), de technische integratiemogelijkheden binnen de RUG infrastructuur (Blackboard, LDAP, etc.) en naar de mogelijkheden voor correctie en analyse. De leveranciers hebben presentaties verzorgd waarbij ze ingingen op de analysemogelijkheden in relatie tot de analyses die het toetsbureau van de RUG (ESI) aanlevert in de huidige situatie. Op bepaalde punten bieden sommige pakketten meer mogelijkheden dan de huidige RUG-software. Dit geldt o.a. voor de mogelijkheden voor heranalyses en deelanalyses. Op andere punten zijn de mogelijkheden beperkter. Zo zijn de gemiddelde p-waarde en reëel kennispercentage in geen van de onderzochte pakketten standaard beschikbaar. 

De eindrapportage van de pilots zal deze week worden opgeleverd, waarna de faculteiten en ESI samen een voorstel zullen doen over de manier waarop digitaal toetsen binnen de RUG verder geïmplementeerd zou moeten worden en welk systeem (pakket) het best bij deze manier van werken past.

Ondertussen is de voorbereiding voor structurele digitale toetsing in volle gang. Alle faculteiten is gevraagd de vakken aan te melden die met ingang van 2012-2013 digitaal getoetst zullen worden en in de roostering van de Aletta Jacobshal wordt hiermee rekening gehouden.

Het project wordt in mei afgesloten met een advies aan het College van Bestuur. In juni wordt een voorlichtingsbijeenkomst voor alle belanghebbenden en geïnteresseerden binnen de RUG georganiseerd.

 
Laatst gewijzigd:29 maart 2016 13:14

Meer nieuws

 • 24 september 2018

  Presentatie boek over archeologisch onderzoek De Onlanden

  Zuidelijk van de stad Groningen ligt een geliefd natuurgebied: De Onlanden. Het Groninger Instituut voor Archeologie van de RUG heeft hier afgelopen jaren uitgebreid onderzoek gedaan. De resultaten staan beschreven in het boek ‘Huisplaatsen in De Onlanden...

 • 20 september 2018

  Martijn Wieling gestart als bijzonder hoogleraar Nedersaksische/Groningse taal en cultuur

  Per 1 juli 2018 is Dr. Martijn Wieling benoemd tot bijzonder hoogleraar Nedersaksische / Groningse Taal en Cultuur. Wieling (Emmen, 1981) is universitair hoofddocent bij de opleiding Informatiekunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij gaat gedurende...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...