Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Afsluiting pilots

11 april 2012

In de afgelopen periode heeft het Idem Dito team aanvullend onderzoek verricht naar de mogelijkheden van de toetspakketten. Er is onder andere gekeken naar de ondersteuning van niet-Westerse tekensets (aan de hand van Russisch), de technische integratiemogelijkheden binnen de RUG infrastructuur (Blackboard, LDAP, etc.) en naar de mogelijkheden voor correctie en analyse. De leveranciers hebben presentaties verzorgd waarbij ze ingingen op de analysemogelijkheden in relatie tot de analyses die het toetsbureau van de RUG (ESI) aanlevert in de huidige situatie. Op bepaalde punten bieden sommige pakketten meer mogelijkheden dan de huidige RUG-software. Dit geldt o.a. voor de mogelijkheden voor heranalyses en deelanalyses. Op andere punten zijn de mogelijkheden beperkter. Zo zijn de gemiddelde p-waarde en reëel kennispercentage in geen van de onderzochte pakketten standaard beschikbaar. 

De eindrapportage van de pilots zal deze week worden opgeleverd, waarna de faculteiten en ESI samen een voorstel zullen doen over de manier waarop digitaal toetsen binnen de RUG verder geïmplementeerd zou moeten worden en welk systeem (pakket) het best bij deze manier van werken past.

Ondertussen is de voorbereiding voor structurele digitale toetsing in volle gang. Alle faculteiten is gevraagd de vakken aan te melden die met ingang van 2012-2013 digitaal getoetst zullen worden en in de roostering van de Aletta Jacobshal wordt hiermee rekening gehouden.

Het project wordt in mei afgesloten met een advies aan het College van Bestuur. In juni wordt een voorlichtingsbijeenkomst voor alle belanghebbenden en geïnteresseerden binnen de RUG georganiseerd.

 
Laatst gewijzigd:29 maart 2016 13:14

Meer nieuws

 • 06 juni 2018

  Nadruk op bloed, zweet en tranen veranderde medische wetenschap

  Bloed, urine, melk, zweet en sperma. Dat deze stoffen niet alleen voor medici, scheikundigen of biologen interessant zijn, bewijst de promotie van historicus Ruben Verwaal. Hij heeft onderzochthoe artsen de lichaamssappen bestudeerden in de achttiende...

 • 06 juni 2018

  Opgraving vroeg 18e-eeuws koopvaardijschip in de Noordoostpolder begonnen

  Met het blootleggen van een baardmankruik startte Burgemeester Aucke van der Werff van gemeente Noordoostpolder samen met maritiem archeoloog Yftinus van Popta woensdagmiddag de opgraving van een vroeg 18e-eeuws vrachtschip. De opgraving in agrarisch...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...