Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Afsluiting pilots

11 april 2012

In de afgelopen periode heeft het Idem Dito team aanvullend onderzoek verricht naar de mogelijkheden van de toetspakketten. Er is onder andere gekeken naar de ondersteuning van niet-Westerse tekensets (aan de hand van Russisch), de technische integratiemogelijkheden binnen de RUG infrastructuur (Blackboard, LDAP, etc.) en naar de mogelijkheden voor correctie en analyse. De leveranciers hebben presentaties verzorgd waarbij ze ingingen op de analysemogelijkheden in relatie tot de analyses die het toetsbureau van de RUG (ESI) aanlevert in de huidige situatie. Op bepaalde punten bieden sommige pakketten meer mogelijkheden dan de huidige RUG-software. Dit geldt o.a. voor de mogelijkheden voor heranalyses en deelanalyses. Op andere punten zijn de mogelijkheden beperkter. Zo zijn de gemiddelde p-waarde en reëel kennispercentage in geen van de onderzochte pakketten standaard beschikbaar. 

De eindrapportage van de pilots zal deze week worden opgeleverd, waarna de faculteiten en ESI samen een voorstel zullen doen over de manier waarop digitaal toetsen binnen de RUG verder geïmplementeerd zou moeten worden en welk systeem (pakket) het best bij deze manier van werken past.

Ondertussen is de voorbereiding voor structurele digitale toetsing in volle gang. Alle faculteiten is gevraagd de vakken aan te melden die met ingang van 2012-2013 digitaal getoetst zullen worden en in de roostering van de Aletta Jacobshal wordt hiermee rekening gehouden.

Het project wordt in mei afgesloten met een advies aan het College van Bestuur. In juni wordt een voorlichtingsbijeenkomst voor alle belanghebbenden en geïnteresseerden binnen de RUG georganiseerd.

 
Laatst gewijzigd:29 maart 2016 13:14

Meer nieuws

 • 11 december 2018

  Eeuwenoude recepten uit de beerput (video)

  Archeoloog Merit Hondelink onderzoekt wat Nederlandse stedelingen uit de middenklasse aten in de 16e tot en met de 18e eeuw. Ze onderzoekt monsters uit oude beerputten op sporen van voedselbereiding. Maar Hondelink kookt zelf ook vergeten gerechten,...

 • 07 december 2018

  Nieuw themanummer Stem-, Spraak en Taalpathologie

  Stem-, Spraak- en Taalpathologie heeft het themanummer “Research Tutorials door Nederlandstalige onderzoekers in het buitenland, deel II” gepubliceerd.

 • 03 december 2018

  Huidig onderzoek naar terpen en wierden in beeld

  Annet Nieuwhof, Johan Nicolay (beiden Archeologie RUG) en Jeroen Wiersma (Kenniscentrum Landschap) brengen een nieuw boek uit over de stand van zaken in het onderzoek van het terpen- en wierdenland.