Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Professor Akai nieuwe directeur Osaka University Centre Groningen

01 april 2012

Per 1 april 2012 is professor H. Akai de nieuwe directeur van het Osaka University Centre for Education and Research in Groningen. Hij volgt professor Hirotsu op, die deze functie drie jaar heeft bekleed.
Osaka University heeft drie overzeese centra; in Bangkok, San Francisco en Groningen. Groningen is de ‘gateway to Europe’ voor Osaka University. Het centrum is een liaison office voor wetenschappelijke samenwerking en uitwisselingen met Europese universiteiten en instellingen. Osaka University is een strategische partner van de RUG sinds 2002. Vanuit veel onderzoeksgroepen en opleidingen zijn er contacten en uitwisselingen.


In het kader van de samenwerking zal dr. Janny de Jong van de Faculteit der Letteren een collegereeks Dutch Studies verzorgen in Osaka. Zij is de eerste visiting professor ‘Dutch Studies’ vanuit Groningen die bij het ‘Dutch Studies Centre’ in Osaka colleges gaat verzorgen. Andere activiteiten die in samenwerking met de RUG staan gepland zijn een cursus voor studenten uit Osaka die door het RUG Talencentrum worden getraind in Engelse presentatievaardigheden, een symposium over lasers en een debat tussen Groningse en Japanse studenten.  

 
Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:30

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 13 november 2018

  De toekomst is digitaal, nu jij nog

  Voor zijn promotieonderzoek naar de geschiedschrijving van de Leeuwarder Courant analyseerde Marcel Broersma jaren geleden vergeeld krantenpapier. Door de intrede van digitalisering verschoof zijn onderzoek naar sociale media, nieuwe vormen van mediagebruik...

 • 12 november 2018

  Aletta Westra wint Stimuleringsprijs Autisme 2018

  Aletta Westra wint Stimuleringsprijs Autisme 2018