NOHA studenten op nationale tv in Georgië

27 april 2012

Deze week bezochten studenten van de master International Humanitatian Action (NOHA) aan de Rijksuniversiteit Groningen het land Georgië, alwaar zij onder andere een bezoek brachten aan het Ministry of Internally Displaced Persons. Dit bezoek werd uitgezonden op de nationale televisie in Georgië.

In het kader van het vak Disaster Analysis and Intervention Design: Comprehensive Security in  Humanitarian Action bezochten NOHA studenten deze week Georgië. Onder leiding van Bastiaan Aardema (docent bij de opleidingen Internationale Betrekkingen en Internationale Organisaties en International Humanitarian Action) werden diverse aspecten van al jaren lopende conflicten in de regio bestudeerd. Bezoeken werden gebracht aan bewonersgroepen, hulpverlenende organisaties en overheden, inlcusief Sokhumi State University om de verschillende visies beter te doorgronden en de consequenties van besluiten te begrijpen. Een aantal NOHA alumni werken nu in Georgië, zodat men ook de link met de theoretische opleiding kan leggen.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:31