Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

NOHA studenten op nationale tv in Georgië

27 april 2012

Deze week bezochten studenten van de master International Humanitatian Action (NOHA) aan de Rijksuniversiteit Groningen het land Georgië, alwaar zij onder andere een bezoek brachten aan het Ministry of Internally Displaced Persons. Dit bezoek werd uitgezonden op de nationale televisie in Georgië.  

In het kader van het vak Disaster Analysis and Intervention Design: Comprehensive Security in  Humanitarian Action bezochten NOHA studenten deze week Georgië. Onder leiding van Bastiaan Aardema (docent bij de opleidingen Internationale Betrekkingen en Internationale Organisaties en International Humanitarian Action) werden diverse aspecten van al jaren lopende conflicten in de regio bestudeerd. Bezoeken werden gebracht aan bewonersgroepen, hulpverlenende organisaties en overheden, inlcusief Sokhumi State University om de verschillende visies beter te doorgronden en de consequenties van besluiten te begrijpen. Een aantal NOHA alumni werken nu in Georgië, zodat men ook de link met de theoretische opleiding kan leggen.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:31

Meer nieuws

 • 20 september 2018

  Martijn Wieling gestart als bijzonder hoogleraar Nedersaksische/Groningse taal en cultuur

  Per 1 juli 2018 is Dr. Martijn Wieling benoemd tot bijzonder hoogleraar Nedersaksische / Groningse Taal en Cultuur. Wieling (Emmen, 1981) is universitair hoofddocent bij de opleiding Informatiekunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij gaat gedurende...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 11 september 2018

  Eerste biografie van Piet Mondriaans vroege jaren

  Sinds zijn dood in 1944 is er een groot aantal biografieën van Piet Mondriaan verschenen - en zijn er evenzoveel mythes rondom zijn kunstenaarschap ontstaan. Hij zou bijvoorbeeld een minzame asceet zijn, of juist een bon-vivant. De Amerikaanse promovendus...