Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

NOHA studenten op nationale tv in Georgië

27 april 2012

Deze week bezochten studenten van de master International Humanitatian Action (NOHA) aan de Rijksuniversiteit Groningen het land Georgië, alwaar zij onder andere een bezoek brachten aan het Ministry of Internally Displaced Persons. Dit bezoek werd uitgezonden op de nationale televisie in Georgië.  

In het kader van het vak Disaster Analysis and Intervention Design: Comprehensive Security in  Humanitarian Action bezochten NOHA studenten deze week Georgië. Onder leiding van Bastiaan Aardema (docent bij de opleidingen Internationale Betrekkingen en Internationale Organisaties en International Humanitarian Action) werden diverse aspecten van al jaren lopende conflicten in de regio bestudeerd. Bezoeken werden gebracht aan bewonersgroepen, hulpverlenende organisaties en overheden, inlcusief Sokhumi State University om de verschillende visies beter te doorgronden en de consequenties van besluiten te begrijpen. Een aantal NOHA alumni werken nu in Georgië, zodat men ook de link met de theoretische opleiding kan leggen.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:31

Meer nieuws

 • 11 december 2018

  Eeuwenoude recepten uit de beerput (video)

  Archeoloog Merit Hondelink onderzoekt wat Nederlandse stedelingen uit de middenklasse aten in de 16e tot en met de 18e eeuw. Ze onderzoekt monsters uit oude beerputten op sporen van voedselbereiding. Maar Hondelink kookt zelf ook vergeten gerechten,...

 • 07 december 2018

  Nieuw themanummer Stem-, Spraak en Taalpathologie

  Stem-, Spraak- en Taalpathologie heeft het themanummer “Research Tutorials door Nederlandstalige onderzoekers in het buitenland, deel II” gepubliceerd.

 • 03 december 2018

  Huidig onderzoek naar terpen en wierden in beeld

  Annet Nieuwhof, Johan Nicolay (beiden Archeologie RUG) en Jeroen Wiersma (Kenniscentrum Landschap) brengen een nieuw boek uit over de stand van zaken in het onderzoek van het terpen- en wierdenland.