Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

NOHA studenten op nationale tv in Georgië

27 april 2012

Deze week bezochten studenten van de master International Humanitatian Action (NOHA) aan de Rijksuniversiteit Groningen het land Georgië, alwaar zij onder andere een bezoek brachten aan het Ministry of Internally Displaced Persons. Dit bezoek werd uitgezonden op de nationale televisie in Georgië.  

In het kader van het vak Disaster Analysis and Intervention Design: Comprehensive Security in  Humanitarian Action bezochten NOHA studenten deze week Georgië. Onder leiding van Bastiaan Aardema (docent bij de opleidingen Internationale Betrekkingen en Internationale Organisaties en International Humanitarian Action) werden diverse aspecten van al jaren lopende conflicten in de regio bestudeerd. Bezoeken werden gebracht aan bewonersgroepen, hulpverlenende organisaties en overheden, inlcusief Sokhumi State University om de verschillende visies beter te doorgronden en de consequenties van besluiten te begrijpen. Een aantal NOHA alumni werken nu in Georgië, zodat men ook de link met de theoretische opleiding kan leggen.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:31

Meer nieuws

 • 06 juni 2018

  Nadruk op bloed, zweet en tranen veranderde medische wetenschap

  Bloed, urine, melk, zweet en sperma. Dat deze stoffen niet alleen voor medici, scheikundigen of biologen interessant zijn, bewijst de promotie van historicus Ruben Verwaal. Hij heeft onderzochthoe artsen de lichaamssappen bestudeerden in de achttiende...

 • 06 juni 2018

  Opgraving vroeg 18e-eeuws koopvaardijschip in de Noordoostpolder begonnen

  Met het blootleggen van een baardmankruik startte Burgemeester Aucke van der Werff van gemeente Noordoostpolder samen met maritiem archeoloog Yftinus van Popta woensdagmiddag de opgraving van een vroeg 18e-eeuws vrachtschip. De opgraving in agrarisch...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...