Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Crasislezing 16 april

13 april 2012
Op maandag 16 april zal Karin Neutel (RUG) een Crasis Ancient World Seminar-lezing houden over Paulus' idee van de ideale gemeenschap in het licht van de naderende eindtijd. Paulus' opvattingen over de ideale gemeenschap, waarin alle verschillen tussen man en vrouw, heiden en Jood, vrij man en slaaf verdwenen zijn, zijn verwant aan ideeën uit de antieke filosofie en uiteindelijk terug te voeren op Plato. In haar lezing zal Karin Neutel ingaan op de plaats van Paulus' ideeën in deze intellectuele traditie, en op de wijze waarop hij probeerde deze binnen de maatschappelijke realiteit van de eerste eeuw na Christus in de praktijk te brengen. De lezing is voor iedereen toegankelijk, en zal worden gevolgd door een borrel.

Datum:     maandag 16 april
Aanvang: 16.15 uur
Plaats:      Faculteit Theologie en Religiestudies (OBS 38), kamer 130
Laatst gewijzigd:16 september 2016 11:51

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Machtige partijen bepalen beeld verleden op social media

  Het zijn de gebruikers met de meeste ervaring en gezag die bepalen hoe belangrijke verhalen op online platformen beklijven. Zo maken mainstream media op YouTube de meeste zichtbaar blijvende filmpjes en weerhoudt op Wikipedia een handjevol redacteuren...

 • 12 maart 2018

  Prof. Jensma over de Dag van de Grunneger Toal

  Prof. Goffe Jensma over de Dag van de Grunneger Toal.

 • 08 maart 2018

  3 topmasters bij de Faculteit der Letteren

  In de Keuzegids 2018 hebben drie masteropleidingen van de Faculteit der Letteren het label Topopleiding gekregen. De masters Kunst en Cultuurwetenschappen, Europese Studies en Archeologie (research) behoren hiermee tot de beste van het land.