Crasislezing 16 april

13 april 2012
Op maandag 16 april zal Karin Neutel (RUG) een Crasis Ancient World Seminar-lezing houden over Paulus' idee van de ideale gemeenschap in het licht van de naderende eindtijd. Paulus' opvattingen over de ideale gemeenschap, waarin alle verschillen tussen man en vrouw, heiden en Jood, vrij man en slaaf verdwenen zijn, zijn verwant aan ideeën uit de antieke filosofie en uiteindelijk terug te voeren op Plato. In haar lezing zal Karin Neutel ingaan op de plaats van Paulus' ideeën in deze intellectuele traditie, en op de wijze waarop hij probeerde deze binnen de maatschappelijke realiteit van de eerste eeuw na Christus in de praktijk te brengen. De lezing is voor iedereen toegankelijk, en zal worden gevolgd door een borrel.

Datum:     maandag 16 april
Plaats:      Faculteit Theologie en Religiestudies (OBS 38), kamer 130