Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Crasislezing 16 april

13 april 2012
Op maandag 16 april zal Karin Neutel (RUG) een Crasis Ancient World Seminar-lezing houden over Paulus' idee van de ideale gemeenschap in het licht van de naderende eindtijd. Paulus' opvattingen over de ideale gemeenschap, waarin alle verschillen tussen man en vrouw, heiden en Jood, vrij man en slaaf verdwenen zijn, zijn verwant aan ideeën uit de antieke filosofie en uiteindelijk terug te voeren op Plato. In haar lezing zal Karin Neutel ingaan op de plaats van Paulus' ideeën in deze intellectuele traditie, en op de wijze waarop hij probeerde deze binnen de maatschappelijke realiteit van de eerste eeuw na Christus in de praktijk te brengen. De lezing is voor iedereen toegankelijk, en zal worden gevolgd door een borrel.

Datum:     maandag 16 april
Aanvang: 16.15 uur
Plaats:      Faculteit Theologie en Religiestudies (OBS 38), kamer 130
Laatst gewijzigd:16 september 2016 11:51

Meer nieuws

 • 06 juni 2018

  Nadruk op bloed, zweet en tranen veranderde medische wetenschap

  Bloed, urine, melk, zweet en sperma. Dat deze stoffen niet alleen voor medici, scheikundigen of biologen interessant zijn, bewijst de promotie van historicus Ruben Verwaal. Hij heeft onderzochthoe artsen de lichaamssappen bestudeerden in de achttiende...

 • 06 juni 2018

  Opgraving vroeg 18e-eeuws koopvaardijschip in de Noordoostpolder begonnen

  Met het blootleggen van een baardmankruik startte Burgemeester Aucke van der Werff van gemeente Noordoostpolder samen met maritiem archeoloog Yftinus van Popta woensdagmiddag de opgraving van een vroeg 18e-eeuws vrachtschip. De opgraving in agrarisch...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...