Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Crasislezing 16 april

13 april 2012
Op maandag 16 april zal Karin Neutel (RUG) een Crasis Ancient World Seminar-lezing houden over Paulus' idee van de ideale gemeenschap in het licht van de naderende eindtijd. Paulus' opvattingen over de ideale gemeenschap, waarin alle verschillen tussen man en vrouw, heiden en Jood, vrij man en slaaf verdwenen zijn, zijn verwant aan ideeën uit de antieke filosofie en uiteindelijk terug te voeren op Plato. In haar lezing zal Karin Neutel ingaan op de plaats van Paulus' ideeën in deze intellectuele traditie, en op de wijze waarop hij probeerde deze binnen de maatschappelijke realiteit van de eerste eeuw na Christus in de praktijk te brengen. De lezing is voor iedereen toegankelijk, en zal worden gevolgd door een borrel.

Datum:     maandag 16 april
Aanvang: 16.15 uur
Plaats:      Faculteit Theologie en Religiestudies (OBS 38), kamer 130
Laatst gewijzigd:16 september 2016 11:51

Meer nieuws

 • 09 januari 2019

  Franse aandacht voor onze Bijzondere Collecties

  De Société bibliographique de France, een Franse vereniging voor boekwetenschappers en boekhistorici, heeft conservator Alisa van de Haar geïnterviewd over de Groningse Bijzondere Collecties. In het interview vertelt Van de Haar onder andere over de...

 • 08 januari 2019

  Het licht voor literatuur aansteken

  Mathijs Sanders leeft ín en mét literatuur en draagt dat uit waar hij kan. Als hoogleraar moderne Nederlandse letterkunde kan hij er bovendien ván leven. Hij beschouwt zichzelf als een geluksvogel. ‘Ik zou niks anders willen doen.’

 • 18 december 2018

  Populisme bestormt de hitlijsten

  De Top 2000-tijd breekt weer aan: sommigen haten de uitzending, voor anderen mag het nog wel langer duren. De samenstelling van deze lijst ‘beste’ popnummers is onlosmakelijk verbonden met lobby’s om nummers hoog in de lijst te krijgen. Waarom vinden...