Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Crasislezing 16 april

13 april 2012
Op maandag 16 april zal Karin Neutel (RUG) een Crasis Ancient World Seminar-lezing houden over Paulus' idee van de ideale gemeenschap in het licht van de naderende eindtijd. Paulus' opvattingen over de ideale gemeenschap, waarin alle verschillen tussen man en vrouw, heiden en Jood, vrij man en slaaf verdwenen zijn, zijn verwant aan ideeën uit de antieke filosofie en uiteindelijk terug te voeren op Plato. In haar lezing zal Karin Neutel ingaan op de plaats van Paulus' ideeën in deze intellectuele traditie, en op de wijze waarop hij probeerde deze binnen de maatschappelijke realiteit van de eerste eeuw na Christus in de praktijk te brengen. De lezing is voor iedereen toegankelijk, en zal worden gevolgd door een borrel.

Datum:     maandag 16 april
Aanvang: 16.15 uur
Plaats:      Faculteit Theologie en Religiestudies (OBS 38), kamer 130
Laatst gewijzigd:16 september 2016 11:51

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Nieuw tijdschrift: Virtus

  Virtus is een onafhankelijk, multidisciplinair en meertalig peer-reviewed tijdschrift met artikelen over alle aspecten van de geschiedenis van de adel. Het is zojuist toegevoegd aan de tijdschriftenlijst van University of Groningen Press.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 10 oktober 2018

  Studenten bouwen mesohut

  In deze video vertellen studenten wat er zo interessant is aan mesolithische (Midden-Steentijd) onderkomens van ca. 7000 jaar geleden en waarom de experimentele archeologie een bijzonder inzichtelijke en verbazingwekkende subdiscipline is.