Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Lezing Christiaan Weijts

16 april 2012

Schrijver en columnist Christiaan Weijts geeft op maandag 16 april een lezing bij Literair Dispuut Flanor. Weijts (1976) debuteerde in 2006 met de roman Art. 285b en ontving daarvoor onder andere de Anton Wachterprijs. In Art. 285b (de titel verwijst naar het Nederlands wetsartikel dat gaat over stalking) wordt een pianist door zijn voormalige liefde aangeklaagd voor stalking. Saillant detail is dat Weijts zelf hiervoor ook ooit is aangeklaagd door een ex-vriendin. 

Christiaan Weijts zijn tweede boek Via Capello 23, over de invloed van de moderne media, verscheen in 2008 en in 2009 verscheen De Etaleur, een dansnovelle. Tegenwoordig werkt hij onder andere als columnist bij de nrc.next en de Groene Amsterdammer. 

Weijts zal bij Flanor vertellen over zijn boeken en zijn werk als columnist. De lezing begint om 20.30 in Huis de Beurs (A-kerkhof 4). Kaarten kosten €5 (€4 voor studenten) en zijn bij de deur verkrijgbaar.

 

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:31

Meer nieuws

 • 21 november 2018

  Europeana Research Grant awarded to Berber Hagedoorn

  Berber Hagedoorn, Assistant Professor Media Studies at the University of Groningen Centre for Media and Journalism Studies, received the Europeana Research Grant award for her project 'Europeana 1914-1918: AV Storytelling Data in a European Comparative...

 • 19 november 2018

  Jelle Zijlstra: de man die goed was in gelijk krijgen

  Honderd jaar na de geboorte van oud-premier Jelle Zijlstra ligt er een biografie over de eerste Nederlandse politicus die met zijn economische vakkennis een succesvol imago in de politiek imago wist op te bouwen. Historicus Jonne Harmsma promoveert...

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...