Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Vijfde Living Knowledge Conference in Bonn

27 april 2012

Op de vijfde Living Knowledge Conference die van 10 tot en met 12 mei in Bonn gehouden wordt, zullen de Groningse Wetenschapswinkels zichzelf weer presenteren! Dit jaar zullen er twee posterpresentaties zijn, één van de Wetenschapswinkels in het algemeen en één van onderzoek van studente Mariene Biologie Martje Birker en anderen.


De titel van de poster van de winkels is “Science Shops as quizmasters and  book crossers” en vertelt over de Nacht van Kunst en Wetenschap 2011. Toen presenteerden de wetenschapswinkels zich door middel van een rijdende winkel waarbij belangstellenden een test konden doen over hoe betrokken ze waren met de maatschappij en waarbij ze mee konden doen met book crossing. Bij dit concept worden boeken uitgedeeld die later weer doorgegeven kunnen worden. Op de conferentie in Bonn zullen ook weer boeken uitgedeeld worden die later doorgegeven kunnen worden; elke winkel heeft al een aantal titels geselecteerd.


“The Ems-Dollart Estuary – Perspectives for water quality improvement in a cross-border ecology” is de naam van de poster over het onderzoek van Martje Birker, Daniël Haamke, Annemarie Jäkel, Alexander Jansma en Jorien Rippen van de minor People, Planet Profit. Dit project van de Bètawinkel zal in Bonn door Martje Birker gepresenteerd worden. Ook zullen de winkeliers drie verhalen uit verschillende onderzoeksvelden vertellen die laten zien hoe de maatschappij in academische opleidingen gebracht kan worden. En dat is natuurlijk waar het bij de wetenschapswinkels allemaal om gaat!


Houd de site in de gaten om binnenkort de posters te bekijken!


Meer weten over de conferentie? Kijk op http://www.livingknowledge.org/conference/

Laatst gewijzigd:05 april 2019 12:12

Meer nieuws