Prof. Peter Leeflang biedt de FEB een esdoorn ter gelegenheid van zijn afscheid

20 april 2012

"De jaren die ik hier aan de faculteit heb mogen werken, zie ik als een voorrecht", zei Peter Leeflang (Frank M.Bass Distinguished Professor of Marketing) vandaag bij het planten van de boom die hij de faculteit ter gelegenheid van zijn afscheid aanbiedt. "Ik heb in de 36 jaar van mijn aanstelling hier veel mogen ontvangen, en daarom wilde ik graag iets symbolisch terugdoen."

Op vrijdag 20 april plantte de hoogleraar in het het bijzijn van Faculteitsbestuurder Teun van Duinen een rode esdoorn nabij het Duisenberg Gebouw van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde. Een blijvende plaquette markeert het moment.

"Zeker ook de laatste jaren heb ik erg genoten van deze faculteit," zei Leeflang. "Ik heb in mijn leven veel faculteiten gezien, en heb ook bij vele faculteiten gewerkt, en daarom weet ik hoe bijzonder de Groningse is. Het is een mooie en harmonieuze omgeving."

Leeflang koos voor een boom om iets blijvends kunnen te geven. "De wortels van de boom symboliseren bovendien hoe ik na het begin van mijn carrière in Rotterdam, hier nieuwe wortels heb gekregen en ook echt verankerd ben geraakt." De hoogleraar hoopt dat het planten van de boom wellicht het begin van een traditie kan zijn. "Vanwege de symboliek, maar ook om de campus een 'lift' te geven: het is per slot van rekening nog niet heel groen rond het Duisenberg Building."

Peter Leeflang en kleinzoon Bas, met faculteitsbestuurder Teun van Duinen
Laatst gewijzigd:07 februari 2018 14:45