Wubbo Ockels en Bernard ter Haar geven 'honours' colleges Sustainable Marketing

19 april 2012
De Faculteit Economie en Bedrijfskunde biedt de getalenteerde honoursstudenten van de RUG een collegereeks aan over duurzaamheid en marketing, vanuit verschillende disciplines. Vandaag, donderdag 19 april opent Wubbo Ockels de cursus met een gastcollege. De daaropvolgende week neemt Bernard ter Haar, directeur Financiële Markten en plaatsvervangend thesaurier-generaal op het Nederlandse ministerie van Financiën een college voor zijn rekening.

"Lange tijd is gedacht dat duurzaamheid op gespannen voet staat met winst maken”. Maar we zien steeds meer dat het in elkaars verlengde ligt", aldus marketingdocent en coördinator van het programma Wander Jager van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde. "Veel bedrijven presteren namelijk zelfs beter als ze duurzaam gaan produceren, zoals Unilever momenteel." Marketing is de centrale invalshoek voor de collegereeks, omdat het bij de keuze voor duurzaamheid draait om de communicatie met de consument, en om het in de markt zetten van nieuwe producten.

Verschillende invalshoeken

Een brede maatschappelijke transitie naar duurzaamheid vraagt om veranderingen in bijvoorbeeld productie, consumptie, bestuur en techniek. "In de collegereeks benaderen we duurzame marketing dan ook vanuit verschillende invalshoeken, opdat de studenten multidisciplinair leren te denken over duurzaamheid", aldus Jager.

Ockels en Ter Haar

Het Honours College van de RUG is bedoeld voor buitengewoon talentvolle en gemotiveerde studenten; zij krijgen een extra (honours)programma van 45 studiepunten naast de reguliere bacheloropleiding van 180 studiepunten.

Wubbo Ockels, hoogleraar in Delft en alumnus van de RUG zal in het openingscollege in gaan op duurzaamheid en de uitdagingen daarin voor de maatschappij. Bernard ter Haar spreekt over de rol van de overheid in het stimuleren van een transitie naar duurzaamheid.

Voor meer informatie neem contact op met Wander Jager

Laatst gewijzigd:19 juli 2017 14:11