Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

"Om recessie te stoppen moet Nederland op regeldieet: helft van de ambtenaren is nodig"

17 april 2012

Een overdaad aan regels veroorzaakte de recessie in ons land, stelt RUG econoom dr. De Jong. De oplossing is: de helft minder ambtenaren. Het is namelijk de overheid zelf die de overdaad creeerde door eeuwig regels te blijven herschrijven, zonder het totale overzicht te hebben.

De Jong telde alleen al in het hoger onderwijs 800% regelgroei. Hij berekende bovendien dat 'regel-overgewicht' aantoonbaar de innovatie en ondernemendheid remt. Een Noord-Nederlandse zorginstelling laat in de praktijk zien dat het met minder regels gewoon beter gaat.


► De de blog Rutte moet Nederland ontregelen, van Gjalt de Jong op FEBlog

Laatst gewijzigd:07 februari 2018 14:43

Meer nieuws