Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

"Om recessie te stoppen moet Nederland op regeldieet: helft van de ambtenaren is nodig"

17 april 2012

Een overdaad aan regels veroorzaakte de recessie in ons land, stelt RUG econoom dr. De Jong. De oplossing is: de helft minder ambtenaren. Het is namelijk de overheid zelf die de overdaad creeerde door eeuwig regels te blijven herschrijven, zonder het totale overzicht te hebben.

De Jong telde alleen al in het hoger onderwijs 800% regelgroei. Hij berekende bovendien dat 'regel-overgewicht' aantoonbaar de innovatie en ondernemendheid remt. Een Noord-Nederlandse zorginstelling laat in de praktijk zien dat het met minder regels gewoon beter gaat.


► De de blog Rutte moet Nederland ontregelen, van Gjalt de Jong op FEBlog

Laatst gewijzigd:07 februari 2018 14:43

Meer nieuws

 • 19 september 2018

  Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek

  Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden...

 • 11 september 2018

  Als online consument switcht van smartphone naar pc is de aankoop nabij

  De smartphone speelt een niet te onderschatten rol bij ons online shoppen. Veel consumenten beginnen hun zoektocht op een telefoon of tablet, raken overtuigd van een product en stappen daarna over naar een minder mobiel apparaat (zoals pc of laptop)...

 • 05 september 2018

  Broedplaats voor slimme technologie

  ‘Samenwerking tussen De Hanzehogeschool, Rijksuniversiteit Groningen, het UMCG en industrie op het gebied van slimme technologie leidt tot innovatie en nieuwe bedrijvigheid.’ Dat zegt Hugo Velthuijsen, directeur van het Marion van Os Centrum voor Ondernemerschap...