Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

"Om recessie te stoppen moet Nederland op regeldieet: helft van de ambtenaren is nodig"

17 april 2012

Een overdaad aan regels veroorzaakte de recessie in ons land, stelt RUG econoom dr. De Jong. De oplossing is: de helft minder ambtenaren. Het is namelijk de overheid zelf die de overdaad creeerde door eeuwig regels te blijven herschrijven, zonder het totale overzicht te hebben.

De Jong telde alleen al in het hoger onderwijs 800% regelgroei. Hij berekende bovendien dat 'regel-overgewicht' aantoonbaar de innovatie en ondernemendheid remt. Een Noord-Nederlandse zorginstelling laat in de praktijk zien dat het met minder regels gewoon beter gaat.


► De de blog Rutte moet Nederland ontregelen, van Gjalt de Jong op FEBlog

Laatst gewijzigd:07 februari 2018 14:43

Meer nieuws

 • 14 juni 2018

  Bringing Physical Internet to life

  Van maandag 18 tot vrijdag 22 juni vindt het vijfde internationale Physical Internet congres (#IPIC2018) plaats in Groningen. De Rijksuniversiteit Groningen organiseert dit congres samen met de logistieke sector. Meer dan 250 wetenschappers en vertegenwoordigers...

 • 11 juni 2018

  Een nieuw tijdperk voor organisationele relaties | Oratie David Langley | Dinsdag 19 juni

  Nieuwe, veelbelovende internet-afhankelijke technologieën zoals digital fabrication, internet of things, blockchain en distributed artificial Intelligence worden steeds populairder. Prof. David Langley geeft in zijn oratie een toelichting op zijn ideeën...

 • 08 juni 2018

  Lara Lobschat wint MOA Insights Scientist Award

  Lara Lobschat heeft de MOA Insights Scientist Award gewonnen. De universitair docent Marketing kreeg de prijs voor haar proefschrift over online communicatie. Vanwege de praktische relevantie kreeg ze voor haar onderzoek eerder een ‘early career grant’...