Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

"Is de ‘echte mens’ nodig in economische modellen?” vraagt professor Brakman op FEBlog

03 april 2012

Door de crisis is het beeld van de mens als homo economicus -die alleen rationele beslissingen neemt- op losse schroeven komen te staan. De gedragseconomen winnen terrein: uit psychologische experimenten blijkt dat mensen zich vaak niet-rationeel gedragen. Toch is het volgens hoogleraar economie Steven Brakman te vroeg om de homo economicus ten grave te dragen.

► Lees de gehele blog op FEBlog

Laatst gewijzigd:07 februari 2018 14:39
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 14 juni 2018

  Bringing Physical Internet to life

  Van maandag 18 tot vrijdag 22 juni vindt het vijfde internationale Physical Internet congres (#IPIC2018) plaats in Groningen. De Rijksuniversiteit Groningen organiseert dit congres samen met de logistieke sector. Meer dan 250 wetenschappers en vertegenwoordigers...

 • 11 juni 2018

  Een nieuw tijdperk voor organisationele relaties | Oratie David Langley | Dinsdag 19 juni

  Nieuwe, veelbelovende internet-afhankelijke technologieën zoals digital fabrication, internet of things, blockchain en distributed artificial Intelligence worden steeds populairder. Prof. David Langley geeft in zijn oratie een toelichting op zijn ideeën...

 • 08 juni 2018

  Lara Lobschat wint MOA Insights Scientist Award

  Lara Lobschat heeft de MOA Insights Scientist Award gewonnen. De universitair docent Marketing kreeg de prijs voor haar proefschrift over online communicatie. Vanwege de praktische relevantie kreeg ze voor haar onderzoek eerder een ‘early career grant’...