Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

"Is de ‘echte mens’ nodig in economische modellen?” vraagt professor Brakman op FEBlog

03 april 2012

Door de crisis is het beeld van de mens als homo economicus -die alleen rationele beslissingen neemt- op losse schroeven komen te staan. De gedragseconomen winnen terrein: uit psychologische experimenten blijkt dat mensen zich vaak niet-rationeel gedragen. Toch is het volgens hoogleraar economie Steven Brakman te vroeg om de homo economicus ten grave te dragen.

► Lees de gehele blog op FEBlog

Laatst gewijzigd:07 februari 2018 14:39
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 19 september 2018

  Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek

  Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden...

 • 11 september 2018

  Als online consument switcht van smartphone naar pc is de aankoop nabij

  De smartphone speelt een niet te onderschatten rol bij ons online shoppen. Veel consumenten beginnen hun zoektocht op een telefoon of tablet, raken overtuigd van een product en stappen daarna over naar een minder mobiel apparaat (zoals pc of laptop)...

 • 05 september 2018

  Broedplaats voor slimme technologie

  ‘Samenwerking tussen De Hanzehogeschool, Rijksuniversiteit Groningen, het UMCG en industrie op het gebied van slimme technologie leidt tot innovatie en nieuwe bedrijvigheid.’ Dat zegt Hugo Velthuijsen, directeur van het Marion van Os Centrum voor Ondernemerschap...