Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Dr. Christopher K. Lamont delivers lecture on transitional justice in Tunisia at the University of Zagreb

09 March 2012

On 9 March 2012, Dr. Christopher K. Lamont, delivered alecture entitled “Law and Justice after Ben Ali: Mapping Transitional Justice in theMaghreb” at the Faculty of Political Science at the University of Zagreb as part of the Faculty’s Advanced Research Seminars convened by Professor Dejan Jovic. Lamont explored transitional justice demands advanced in the aftermath of the collapse of the Ben Ali regime and a diverse array of transitional justice mechanisms that range from state commissions tasked with investigating past acts of corruption and human rights abuses, criminal trials of members of the Ben Ali family to attempts at vetting. Following Lamont’s lecture, Lamont was interviewed on the Arab Spring for the Croatian foreign policy journal Gentlemen’s Agreement.

Link to interview (in Croatian):

http://politeathinktank.files.wordpress.com/2012/04/gentlemens-agreement-oc5beujak-2012.pdf

Link to lecture:

http://www.fpzg.unizg.hr/index.php?q=/novosti/novosti/napredni-istrazivacki-seminar-dr-christopher-k.-lamont-sveuciliste-groningen-nizozemska

 

Last modified:04 July 2014 9.30 p.m.

More news

 • 15 November 2018

  Dutch Higher Education Guide 2019: UG-programmes strong at the top

  Ten University of Groningen (UG) Bachelor’s degree programmes have been awarded the ‘Top Degree Programme’ title in this year’s Dutch Higher Education Guide (Keuzegids), placing them at the top of Dutch academic education. In the ‘Broad-based General...

 • 12 November 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 November 2018

  Groningen remains popular with Dutch and International students

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...