Rob Groen benoemd tot hoogleraar Neurochirurgie

27 maart 2012

Dr. Rob J.M. Groen is per 1 februari 2012 benoemd tot hoogleraar in de Neurochirurgie bij het Universitair Medisch Centrum Groningen. De leerstoel richt zich op de vasculaire neurochirurgie, neuro-oncologie, en de spinale (vasculaire) neuroanatomie en fysiologie.

Rob Groen (Groningen, 1960) studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn opleiding tot neurochirurg volgde hij in het AZVU, waarna hij ruim zes jaar in het Slotervaart Ziekenhuis werkte, beide in Amsterdam. In 1997 promoveerde Groen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam op het proefschrift getiteld ‘The spontaneous spinal epidural hematoma. A clinical and anatomical study with correlations to the morphology of the internal vertebral venous plexus.’ In 2002 maakte hij de overstap naar het UMCG.

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56