Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Rob Groen benoemd tot hoogleraar Neurochirurgie

27 maart 2012

Dr. Rob J.M. Groen is per 1 februari 2012 benoemd tot hoogleraar in de Neurochirurgie bij het Universitair Medisch Centrum Groningen. De leerstoel richt zich op de vasculaire neurochirurgie, neuro-oncologie, en de spinale (vasculaire) neuroanatomie en fysiologie.

Rob Groen (Groningen, 1960) studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn opleiding tot neurochirurg volgde hij in het AZVU, waarna hij ruim zes jaar in het Slotervaart Ziekenhuis werkte, beide in Amsterdam. In 1997 promoveerde Groen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam op het proefschrift getiteld ‘The spontaneous spinal epidural hematoma. A clinical and anatomical study with correlations to the morphology of the internal vertebral venous plexus.’ In 2002 maakte hij de overstap naar het UMCG.

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 22 juni 2018

  Minder eiwit in urine vertraagt nierfunctieachteruitgang bij kinderen

  Een behandeling met bloeddrukverlagende medicatie bij kinderen met chronisch nierfalen verlaagt de eiwituitscheiding in hun urine. Hierdoor hebben de kinderen een minder grote kans op verslechtering van hun aandoening. Dit blijkt uit onderzoek van dr...

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 15 juni 2018

  Verslavingszorginstellingen moeten patiënten screenen op ADHD

  Verslavingszorginstellingen moeten patiënten screenen op ADHD Instellingen die verslavingszorg aanbieden, doen er verstandig aan om patiënten direct bij intake te screenen op ADHD. Dat vindt promovendus en psychiater in opleiding Katelijne van Emmerik-van...