Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Rob Groen benoemd tot hoogleraar Neurochirurgie

27 maart 2012

Dr. Rob J.M. Groen is per 1 februari 2012 benoemd tot hoogleraar in de Neurochirurgie bij het Universitair Medisch Centrum Groningen. De leerstoel richt zich op de vasculaire neurochirurgie, neuro-oncologie, en de spinale (vasculaire) neuroanatomie en fysiologie.

Rob Groen (Groningen, 1960) studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn opleiding tot neurochirurg volgde hij in het AZVU, waarna hij ruim zes jaar in het Slotervaart Ziekenhuis werkte, beide in Amsterdam. In 1997 promoveerde Groen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam op het proefschrift getiteld ‘The spontaneous spinal epidural hematoma. A clinical and anatomical study with correlations to the morphology of the internal vertebral venous plexus.’ In 2002 maakte hij de overstap naar het UMCG.

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 19 februari 2019

  Microbioom heeft directe invloed op suikerstofwisseling en diabetesrisico

  Het microbioom, de micro-organismen in onze darmen, heeft een directe invloed op de suikerstofwisseling en het risico op diabetes. Onderzoekers van onder meer het Universitair Medisch Centrum Groningen en de universiteit van Oxford (VK) tonen dit aan...

 • 12 februari 2019

  UMCG start onderzoek naar tevredenheid vrouwen over hun borsten

  Drie afdelingen van het UMCG starten een onderzoek naar de tevredenheid van vrouwen over hun borsten. Het gaat hierbij om vrouwen die nooit geopereerd of behandeld zijn aan hun borsten. Met de resultaten van dit onderzoek wil de afdeling plastische...

 • 12 februari 2019

  Eredoctoraten voor Titia de Lange en Philipp Blom

  De Rijksuniversiteit Groningen reikt tijdens de lustrumweek in juni 2019 eredoctoraten uit aan prof. dr. Titia de Lange en dr. Philipp Blom. Historicus Blom ontvangt het eredoctoraat op voordracht van prof. dr. Ann-Sophie Lehmann van de Faculteit der...