Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Rob Groen benoemd tot hoogleraar Neurochirurgie

27 maart 2012

Dr. Rob J.M. Groen is per 1 februari 2012 benoemd tot hoogleraar in de Neurochirurgie bij het Universitair Medisch Centrum Groningen. De leerstoel richt zich op de vasculaire neurochirurgie, neuro-oncologie, en de spinale (vasculaire) neuroanatomie en fysiologie.

Rob Groen (Groningen, 1960) studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn opleiding tot neurochirurg volgde hij in het AZVU, waarna hij ruim zes jaar in het Slotervaart Ziekenhuis werkte, beide in Amsterdam. In 1997 promoveerde Groen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam op het proefschrift getiteld ‘The spontaneous spinal epidural hematoma. A clinical and anatomical study with correlations to the morphology of the internal vertebral venous plexus.’ In 2002 maakte hij de overstap naar het UMCG.

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...

 • 13 maart 2018

  Auke Hulst wordt gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen

  Schrijver en muzikant Auke Hulst wordt de nieuwe gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen. In drie lezingen en een openbaar interview met hoogleraar moderne letterkunde Mathijs Sanders zal hij zich komend najaar onder de noemer ‘zwemmen in brak...