Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Rob Groen benoemd tot hoogleraar Neurochirurgie

27 maart 2012

Dr. Rob J.M. Groen is per 1 februari 2012 benoemd tot hoogleraar in de Neurochirurgie bij het Universitair Medisch Centrum Groningen. De leerstoel richt zich op de vasculaire neurochirurgie, neuro-oncologie, en de spinale (vasculaire) neuroanatomie en fysiologie.

Rob Groen (Groningen, 1960) studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn opleiding tot neurochirurg volgde hij in het AZVU, waarna hij ruim zes jaar in het Slotervaart Ziekenhuis werkte, beide in Amsterdam. In 1997 promoveerde Groen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam op het proefschrift getiteld ‘The spontaneous spinal epidural hematoma. A clinical and anatomical study with correlations to the morphology of the internal vertebral venous plexus.’ In 2002 maakte hij de overstap naar het UMCG.

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56

Meer nieuws

 • 19 oktober 2018

  € 4 miljoen EU-subsidie voor onderzoek naar erfelijke stofwisselingsziekten

  Een onderzoeksnetwerk, geleid door Barbara Bakker en Terry Derks van de afdeling kindergeneeskunde van het UMCG, heeft een EU-subsidie gekregen van € 4 miljoen. Hiermee kunnen zij vijftien jonge onderzoekers aantrekken, die onderzoek gaan doen naar...

 • 18 oktober 2018

  Toegangscontrole Universiteitsbibliotheek Binnenstad

  In november worden de toegangspoortjes in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad getest. Als deze test naar tevredenheid verloopt, worden de poortjes definitief in gebruik genomen.

 • 16 oktober 2018

  Consultatiebureaus voor ouderen niet effectief

  Kan een Consultatiebureau voor ouderen er voor zorgen dat (kwetsbare) ouderen zo gezond mogelijk oud worden? Nee, zo blijkt uit onderzoek van het UMCG, Rijksuniversiteit Groningen, Hogeschool Windesheim en Leyden Academy on Vitality and Ageing.