Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Rob Coppes benoemd tot hoogleraar Radiotherapie

27 maart 2012

Dr. R.P. Coppes is per 1 februari 2012 benoemd tot hoogleraar in de Radiotherapie, in het bijzonder radiobiologie van schade aan gezonde weefsels, bij het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Zijn leeropdracht betreft het verrichten van wetenschappelijk onderzoek naar de biologische mechanismen die leiden tot stralingsgeïnduceerde veranderingen aan normale weefsels. De resultaten van dit onderzoek moeten leiden tot een betere voorspelling, preventie en behandeling van ongewenste neveneffecten bij patiënten die radiotherapie ondergaan. De resultaten zullen uiteindelijk ook kunnen leiden tot betere mogelijkheden voor veilige dosisescalatie ter verbetering van lokale tumorcontrole en overleving, bijvoorbeeld met behulp van protonen.

Rob Coppes (Enschede, 1960) studeerde biologie aan de RUG. Hij specialiseerde zich in de Neurofarmacologie en Neurofysiologie. In 1993 promoveerde Coppes aan de RUG op het proefschrift getiteld ‘Modulation of noradrenergic neurotransmission by prejunctional receptors.’ In 1993 werd Coppes aangesteld als onderzoeker bij de afdeling Radiobiologie van het UMCG. Sinds 2000 is hij als klinisch radiobioloog verbonden aan de afdeling Radiotherapie, en is gedetacheerd bij de afdeling Celbiologie, sectie Straling en Stress Celbiologie.

 

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56

Meer nieuws

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 09 oktober 2018

  Groningen rookvrij: op naar een compleet rookvrije stad?

  Groningen rookvrij: op naar een compleet rookvrije stad? Een opinieartikel van prof. Brigit Toebes en dr. Machteld Hylkema.

 • 03 oktober 2018

  €4 miljoen EU-subsidie voor onderzoek naar duurzame mantelzorg

  Een internationaal netwerk ‘ENTWINE informal care’, geleid door prof. Mariët Hagedoorn en prof. Robbert Sanderman van de afdeling gezondheidspsychologie van het UMCG, heeft een EU-subsidie gekregen van ruim €4 miljoen. Met deze subsidie kunnen 15 beginnende...