Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Rob Coppes benoemd tot hoogleraar Radiotherapie

27 maart 2012

Dr. R.P. Coppes is per 1 februari 2012 benoemd tot hoogleraar in de Radiotherapie, in het bijzonder radiobiologie van schade aan gezonde weefsels, bij het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Zijn leeropdracht betreft het verrichten van wetenschappelijk onderzoek naar de biologische mechanismen die leiden tot stralingsgeïnduceerde veranderingen aan normale weefsels. De resultaten van dit onderzoek moeten leiden tot een betere voorspelling, preventie en behandeling van ongewenste neveneffecten bij patiënten die radiotherapie ondergaan. De resultaten zullen uiteindelijk ook kunnen leiden tot betere mogelijkheden voor veilige dosisescalatie ter verbetering van lokale tumorcontrole en overleving, bijvoorbeeld met behulp van protonen.

Rob Coppes (Enschede, 1960) studeerde biologie aan de RUG. Hij specialiseerde zich in de Neurofarmacologie en Neurofysiologie. In 1993 promoveerde Coppes aan de RUG op het proefschrift getiteld ‘Modulation of noradrenergic neurotransmission by prejunctional receptors.’ In 1993 werd Coppes aangesteld als onderzoeker bij de afdeling Radiobiologie van het UMCG. Sinds 2000 is hij als klinisch radiobioloog verbonden aan de afdeling Radiotherapie, en is gedetacheerd bij de afdeling Celbiologie, sectie Straling en Stress Celbiologie.

 

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 14 augustus 2018

  Hartfalen stimuleert tumorgroei

  Een hart dat als gevolg van een hartinfarct versleten is en minder goed bloed rondpompt, scheidt stoffen af die tumorgroei stimuleren. Dat blijkt uit onderzoek met muismodellen, ondersteund met gegevens uit bevolkingsonderzoek PREVEND, uitgevoerd door...

 • 09 augustus 2018

  Ben Feringa vanavond in boekenprogramma op NPO 1

  Ben Feringa vanavond in boekenprogramma op NPO 1

 • 27 juli 2018

  Duizenden studenten starten hun studietijd met 'Meatless Monday'

  Op 13 augustus gaat de 50e KEI-week van start en al op de eerste dag worden deelnemende studenten gestimuleerd om geen vlees te eten: de Meatless Monday. Alle KEI-groepjes kunnen in de filialen van Albert Heijn in Groningen speciaal samengestelde vegetarische...