Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Hoogleraar Moderne Geschiedenis Mineke Bosch in wetenschapsprogramma

08 maart 2012

Mineke Bosch, hoogleraar Moderne Geschiedenis (RUG, Faculteit der Letteren) en voorzitter van het Letteren Vrouwennetwerk en Anneke Smelik, hoogleraar Visuele Cultuur (RU) zijn op donderdag 8 maart te gast bij het wetenschapsprogramma Hoe?Zo! Radio van de NTR.

De avond zal gaan over de stereotype beeldvorming van vrouwen in reclame, media, film en muziekcultuur. Een vraag daarbij is welke invloed beeldvorming heeft op de positie van vrouwen in de wetenschap en politiek.

Laatst gewijzigd:23 april 2018 10:45

Meer nieuws

 • 19 november 2018

  Jelle Zijlstra: de man die goed was in gelijk krijgen

  Honderd jaar na de geboorte van oud-premier Jelle Zijlstra ligt er een biografie over de eerste Nederlandse politicus die met zijn economische vakkennis een succesvol imago in de politiek imago wist op te bouwen. Historicus Jonne Harmsma promoveert...

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 13 november 2018

  De toekomst is digitaal, nu jij nog

  Voor zijn promotieonderzoek naar de geschiedschrijving van de Leeuwarder Courant analyseerde Marcel Broersma jaren geleden vergeeld krantenpapier. Door de intrede van digitalisering verschoof zijn onderzoek naar sociale media, nieuwe vormen van mediagebruik...