Joost Herman benoemd tot hoogleraar Globalisation Studies and Humanitarian Action

08 maart 2012

Joost Herman (1963) is per 1 april 2012 bij de Faculteit der Letteren benoemd tot hoogleraar Globalisation Studies and Humanitarian Action. Joost Herman studeerde geschiedenis en internationaal recht in Leiden en verrichtte promotieonderzoek naar de bescherming van minderheidsgroepen in Centraal- en Oost-Europa, aan het instituut voor mensenrechten van de Universiteit Utrecht. Hij werkt sinds 1995 aan de Rijksuniversiteit Groningen, en was vanaf 2003 universitair hoofddocent Internationale Betrekkingen en Internationale organisatie. Herman is medeoprichter van de internationale Erasmus Mundus masteropleiding Network on Humanitarian Action (NOHA) en financieel directeur van het NOHA Network. Sinds 1 januari 2011 is hij directeur van het instituut Globalisation Studies Groningen (GSG).

Als hoogleraar zal Herman bijdragen aan de verdere ontwikkeling van onderzoek en onderwijs op het terrein van globalisering, ontwikkeling en humanitaire hulp. Het instituut Globalisation Studies Groningen zal in de toekomst een belangrijke rol kunnen vervullen binnen de drie onderzoeksspeerpunten van de RUG: healthy ageing, energy en sustainable society.

Meer informatie over Joost Herman:

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:30
printView this page in: English