Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Joost Herman benoemd tot hoogleraar Globalisation Studies and Humanitarian Action

08 maart 2012

Joost Herman (1963) is per 1 april 2012 bij de Faculteit der Letteren benoemd tot hoogleraar Globalisation Studies and Humanitarian Action. Joost Herman studeerde geschiedenis en internationaal recht in Leiden en verrichtte promotieonderzoek naar de bescherming van minderheidsgroepen in Centraal- en Oost-Europa, aan het instituut voor mensenrechten van de Universiteit Utrecht. Hij werkt sinds 1995 aan de Rijksuniversiteit Groningen, en was vanaf 2003 universitair hoofddocent Internationale Betrekkingen en Internationale organisatie. Herman is medeoprichter van de internationale Erasmus Mundus masteropleiding Network on Humanitarian Action (NOHA) en financieel directeur van het NOHA Network. Sinds 1 januari 2011 is hij directeur van het instituut Globalisation Studies Groningen (GSG).

Als hoogleraar zal Herman bijdragen aan de verdere ontwikkeling van onderzoek en onderwijs op het terrein van globalisering, ontwikkeling en humanitaire hulp. Het instituut Globalisation Studies Groningen zal in de toekomst een belangrijke rol kunnen vervullen binnen de drie onderzoeksspeerpunten van de RUG: healthy ageing, energy en sustainable society.

Meer informatie over Joost Herman:

http://www.rug.nl/corporate/inbeeld/herman

http://www.rug.nl/staff/j.herman

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:30
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 06 juni 2018

  Nadruk op bloed, zweet en tranen veranderde medische wetenschap

  Bloed, urine, melk, zweet en sperma. Dat deze stoffen niet alleen voor medici, scheikundigen of biologen interessant zijn, bewijst de promotie van historicus Ruben Verwaal. Hij heeft onderzochthoe artsen de lichaamssappen bestudeerden in de achttiende...

 • 06 juni 2018

  Opgraving vroeg 18e-eeuws koopvaardijschip in de Noordoostpolder begonnen

  Met het blootleggen van een baardmankruik startte Burgemeester Aucke van der Werff van gemeente Noordoostpolder samen met maritiem archeoloog Yftinus van Popta woensdagmiddag de opgraving van een vroeg 18e-eeuws vrachtschip. De opgraving in agrarisch...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...