Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Joost Herman benoemd tot hoogleraar Globalisation Studies and Humanitarian Action

08 maart 2012

Joost Herman (1963) is per 1 april 2012 bij de Faculteit der Letteren benoemd tot hoogleraar Globalisation Studies and Humanitarian Action. Joost Herman studeerde geschiedenis en internationaal recht in Leiden en verrichtte promotieonderzoek naar de bescherming van minderheidsgroepen in Centraal- en Oost-Europa, aan het instituut voor mensenrechten van de Universiteit Utrecht. Hij werkt sinds 1995 aan de Rijksuniversiteit Groningen, en was vanaf 2003 universitair hoofddocent Internationale Betrekkingen en Internationale organisatie. Herman is medeoprichter van de internationale Erasmus Mundus masteropleiding Network on Humanitarian Action (NOHA) en financieel directeur van het NOHA Network. Sinds 1 januari 2011 is hij directeur van het instituut Globalisation Studies Groningen (GSG).

Als hoogleraar zal Herman bijdragen aan de verdere ontwikkeling van onderzoek en onderwijs op het terrein van globalisering, ontwikkeling en humanitaire hulp. Het instituut Globalisation Studies Groningen zal in de toekomst een belangrijke rol kunnen vervullen binnen de drie onderzoeksspeerpunten van de RUG: healthy ageing, energy en sustainable society.

Meer informatie over Joost Herman:

http://www.rug.nl/corporate/inbeeld/herman

http://www.rug.nl/staff/j.herman

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:30
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 20 september 2018

  Martijn Wieling gestart als bijzonder hoogleraar Nedersaksische/Groningse taal en cultuur

  Per 1 juli 2018 is Dr. Martijn Wieling benoemd tot bijzonder hoogleraar Nedersaksische / Groningse Taal en Cultuur. Wieling (Emmen, 1981) is universitair hoofddocent bij de opleiding Informatiekunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij gaat gedurende...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 11 september 2018

  Eerste biografie van Piet Mondriaans vroege jaren

  Sinds zijn dood in 1944 is er een groot aantal biografieën van Piet Mondriaan verschenen - en zijn er evenzoveel mythes rondom zijn kunstenaarschap ontstaan. Hij zou bijvoorbeeld een minzame asceet zijn, of juist een bon-vivant. De Amerikaanse promovendus...