Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

FEBlog - Europese recessie geeft brain drain nieuwe richting: van noord naar zuid

27 maart 2012

De Portugese economie krimpt en Mozambikaanse groeit: Portugese professionals zoeken werk in de voormalige kolonie. De rollen lijken omgedraaid en de lokale bevolking spreekt over ‘inpikken van banen’. Volgens professor financiële ethiek Boudewijn de Bruin van de FEB is de dreiging voor Mozambique evident. Als de recessie voorbij is, trekken de professionals weer weg.

► Lees de gehele blog van professor De Bruin op FEBlog

Laatst gewijzigd:07 februari 2018 14:38
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 19 september 2018

  Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek

  Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden...

 • 11 september 2018

  Als online consument switcht van smartphone naar pc is de aankoop nabij

  De smartphone speelt een niet te onderschatten rol bij ons online shoppen. Veel consumenten beginnen hun zoektocht op een telefoon of tablet, raken overtuigd van een product en stappen daarna over naar een minder mobiel apparaat (zoals pc of laptop)...

 • 05 september 2018

  Broedplaats voor slimme technologie

  ‘Samenwerking tussen De Hanzehogeschool, Rijksuniversiteit Groningen, het UMCG en industrie op het gebied van slimme technologie leidt tot innovatie en nieuwe bedrijvigheid.’ Dat zegt Hugo Velthuijsen, directeur van het Marion van Os Centrum voor Ondernemerschap...