Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

'Eerlijke Bankwijzer nog te onvolledig', aldus prof Bert Scholtens op FEBlog

07 maart 2012
FEBlog
FEBlog

De Eerlijke Bankwijzer ( www.eerlijkebankwijzer.nl ) vertelt de consument hoe duurzaam Nederlandse banken zijn. Een waardevol initiatief, maar het geeft een te onvolledig beeld van de prestaties van de banken op het gebied van duurzame ontwikkeling, aldus professor Bert Scholtens van de FEB. Want doet de bank wat ze belooft? Waarom zijn niet alle banken bekeken? Vervult de bank zijn maatschappelijke kerntaak wel goed: wat is de waarde als een ideële bank niet eens een geldautomaat heeft?

► Lees de gehele blog van Bert Scholtens op FEBlog
Laatst gewijzigd:07 februari 2018 14:35
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 16 januari 2019

  Een bonuskaart voor hartpatiënten

  Zoveel mogelijk wasmiddel en ketchup verkopen is niet langer de heilige graal in marketing, stelt hoogleraar Tammo Bijmolt. Zo werkt hij mee aan een spaarprogramma dat hart- en vaatpatiënten moet stimuleren tot medicijnentrouw en gezond gedrag. ‘Onderzoek...

 • 15 januari 2019

  Resultaatgerichte aansturing in de publieke sector verhoogt motivatie én prestaties

  Het gebruik van resultaten bij de aansturing van medewerkers heeft ook in de publieke sector positieve effecten. Zogenoemde resultatenaansturing verhoogt de extrinsieke motivatie van medewerkers en leidt tot betere prestaties van de afdeling. Dat concluderen...

 • 10 januari 2019

  Gemeentelijke woonlasten stijgen fors door hogere afvalstoffenbelasting

  De gemeentelijke woonlasten stijgen dit jaar flink meer dan voorgaande jaren. Huurders betalen 5,4 procent meer, eigenaar-bewoners 4,3 procent. De stijging wordt veroorzaakt doordat de landelijke overheid de afvalstoffenbelasting met 139 procent verhoogt...