Trial Yearbook of International Organizations

07 februari 2012
De RUG heeft een trial op ´The Yearbook of International Organizations´.  Het bestand bevat uitgebreide beschrijvingen van non-profit internationale organisaties. Op dit moment zijn er beschrijvingen van 65184 civiele organisaties in 300 landen en gebieden.

The Yearbook schetst internationale non-gouvernmentele (INGOs) en intergouvernmentele organisaties (IGOs); alle typen organisaties, van formele tot informele netwerken, van professionele organen tot recreatieve clubs - ongeacht hun ideologie. Het omvat echter geen commerciële ondernemingen.

Het werk van The Yearbook is onderdeel van UIA's (Union of International Associations) onderzoek naar internationale en civiele organisaties.

Profiles

De beschrijvingen (profiles) in The Yearbook geven informatie over:

• organisatie namen - met meertalige varianten
   • addressen van hoofdkantoren, telefoon, fax, email adres
   • namen en bibliografieën van voorzitters, secretaris, directeuren, en andere actieve functionarissen
   • geschiedenis, activiteiten, doelen en evenementen
   • personeel, structuur, en financiën
   • publicaties
   • consultative relationships