Eerste uitgaven van de reeks Kunstkritiek in Nederland door Peter de Ruiter

14 februari 2012

In het najaar van 2012 verschijnen de eerste twee delen van de reeks Kunstkritiek in Nederland,1885-2010 (uitgeverij WBOOKS). Deze reeks is het resultaat van een uniek samenwerkingsproject van een groep Nederlandse kunsthistorici die – in 13 afzonderlijke delen – zo’n 500 hoogtepunten uit de Nederlandse kunstkritiek in bloemlezingen voor een breed publiek toegankelijk maakt. De reeks staat onder redactie van initiatiefnemer dr. Peter de Ruiter en dr. Jonneke Jobse, respectievelijk werkzaam aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Vrije Universiteit Amsterdam. De auteurs zijn overwegend verbonden aan Nederlandse musea en universiteiten.

Kunstkritiek in Nederland, 1885-2010 is een onmisbaar naslagwerk voor alle in kunst- en cultuur geïnteresseerde medewerkers van musea, galeries, universiteiten, kunstacademies en andere instellingen en vanzelfsprekend kunstjournalisten.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:30