Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Eerste uitgaven van de reeks Kunstkritiek in Nederland door Peter de Ruiter

14 februari 2012

In het najaar van 2012 verschijnen de eerste twee delen van de reeks Kunstkritiek in Nederland,1885-2010 (uitgeverij WBOOKS). Deze reeks is het resultaat van een uniek samenwerkingsproject van een groep Nederlandse kunsthistorici die – in 13 afzonderlijke delen – zo’n 500 hoogtepunten uit de Nederlandse kunstkritiek in bloemlezingen voor een breed publiek toegankelijk maakt. De reeks staat onder redactie van initiatiefnemer dr. Peter de Ruiter en dr. Jonneke Jobse, respectievelijk werkzaam aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Vrije Universiteit Amsterdam. De auteurs zijn overwegend verbonden aan Nederlandse musea en universiteiten.

Kunstkritiek in Nederland, 1885-2010 is een onmisbaar naslagwerk voor alle in kunst- en cultuur geïnteresseerde medewerkers van musea, galeries, universiteiten, kunstacademies en andere instellingen en vanzelfsprekend kunstjournalisten.

 

Lees meer.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:30

Meer nieuws

 • 09 januari 2019

  Franse aandacht voor onze Bijzondere Collecties

  De Société bibliographique de France, een Franse vereniging voor boekwetenschappers en boekhistorici, heeft conservator Alisa van de Haar geïnterviewd over de Groningse Bijzondere Collecties. In het interview vertelt Van de Haar onder andere over de...

 • 08 januari 2019

  Het licht voor literatuur aansteken

  Mathijs Sanders leeft ín en mét literatuur en draagt dat uit waar hij kan. Als hoogleraar moderne Nederlandse letterkunde kan hij er bovendien ván leven. Hij beschouwt zichzelf als een geluksvogel. ‘Ik zou niks anders willen doen.’

 • 18 december 2018

  Populisme bestormt de hitlijsten

  De Top 2000-tijd breekt weer aan: sommigen haten de uitzending, voor anderen mag het nog wel langer duren. De samenstelling van deze lijst ‘beste’ popnummers is onlosmakelijk verbonden met lobby’s om nummers hoog in de lijst te krijgen. Waarom vinden...