Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Eerste uitgaven van de reeks Kunstkritiek in Nederland door Peter de Ruiter

14 februari 2012

In het najaar van 2012 verschijnen de eerste twee delen van de reeks Kunstkritiek in Nederland,1885-2010 (uitgeverij WBOOKS). Deze reeks is het resultaat van een uniek samenwerkingsproject van een groep Nederlandse kunsthistorici die – in 13 afzonderlijke delen – zo’n 500 hoogtepunten uit de Nederlandse kunstkritiek in bloemlezingen voor een breed publiek toegankelijk maakt. De reeks staat onder redactie van initiatiefnemer dr. Peter de Ruiter en dr. Jonneke Jobse, respectievelijk werkzaam aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Vrije Universiteit Amsterdam. De auteurs zijn overwegend verbonden aan Nederlandse musea en universiteiten.

Kunstkritiek in Nederland, 1885-2010 is een onmisbaar naslagwerk voor alle in kunst- en cultuur geïnteresseerde medewerkers van musea, galeries, universiteiten, kunstacademies en andere instellingen en vanzelfsprekend kunstjournalisten.

 

Lees meer.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:30

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Nieuw tijdschrift: Virtus

  Virtus is een onafhankelijk, multidisciplinair en meertalig peer-reviewed tijdschrift met artikelen over alle aspecten van de geschiedenis van de adel. Het is zojuist toegevoegd aan de tijdschriftenlijst van University of Groningen Press.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 10 oktober 2018

  Studenten bouwen mesohut

  In deze video vertellen studenten wat er zo interessant is aan mesolithische (Midden-Steentijd) onderkomens van ca. 7000 jaar geleden en waarom de experimentele archeologie een bijzonder inzichtelijke en verbazingwekkende subdiscipline is.