Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Greta Riemersma genomineerd voor M.J. Brusseprijs 2012

14 februari 2012

Greta Riemersma, docent Journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen, is genomineerd voor de M.J.Brusseprijs 2012. De jury van de M.J. Brusseprijs - de prijs voor het beste Nederlandstalige journalistieke boek - heeft zes boeken genomineerd.

De jury koos uit ruim 140 inzendingen (publicaties uit 2011) de volgende kandidaten - in alfabetische volgorde:
* Bert Bukman - ‘Het slagveld, de lange weg naar het kabinet-Rutte’
* Twan Geurts - ‘Rolduc, de laatste dagen van een kleinseminarie’
* Ton Koene - ‘Afghanistan ongecensureerd’
* Auke Kok - ‘Holleeder, de jonge jaren’
* Greta Riemersma - ‘Het land van zijn vader, een Marokkaanse familiegeschiedenis’
* Bas Soetenhorst - ‘Het wonder van de Noord/Zuidlijn, het drama van de Amsterdamse metro’

M.J. Brusseprijs

De M.J. Brusseprijs, de jaarlijkse prijs voor het journalistieke boek, is een initiatief van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten. In 2006 is de prijs voor het eerst uitgereikt aan Jeroen Smit voor zijn boek ‘Het drama Ahold’. De jury van de M.J. Brusseprijs 2012 bestaat uit Paul Brill (voorzitter), Margalith Kleijwegt en Annejet van der Zijl. Op 3 april maakt de jury de winnaar bekend. Kijk voor meer informatie op: www.fondsbjp.nl .

Het land van zijn vader

Riemersma is praktijkdocent dagbladen aan de Master Journalistiek. Daarnaast schrijft zij voor het magazine van de Volkskrant. In mei 2011 verscheen haar boek Het land van zijn vader over de familiegeschiedenis van haar Marokkaanse echtgenoot.

Contact: drs. G.M. Riemersma

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:30

Meer nieuws