Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Greta Riemersma genomineerd voor M.J. Brusseprijs 2012

14 februari 2012

Greta Riemersma, docent Journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen, is genomineerd voor de M.J.Brusseprijs 2012. De jury van de M.J. Brusseprijs - de prijs voor het beste Nederlandstalige journalistieke boek - heeft zes boeken genomineerd.

De jury koos uit ruim 140 inzendingen (publicaties uit 2011) de volgende kandidaten - in alfabetische volgorde:
* Bert Bukman - ‘Het slagveld, de lange weg naar het kabinet-Rutte’
* Twan Geurts - ‘Rolduc, de laatste dagen van een kleinseminarie’
* Ton Koene - ‘Afghanistan ongecensureerd’
* Auke Kok - ‘Holleeder, de jonge jaren’
* Greta Riemersma - ‘Het land van zijn vader, een Marokkaanse familiegeschiedenis’
* Bas Soetenhorst - ‘Het wonder van de Noord/Zuidlijn, het drama van de Amsterdamse metro’

M.J. Brusseprijs

De M.J. Brusseprijs, de jaarlijkse prijs voor het journalistieke boek, is een initiatief van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten. In 2006 is de prijs voor het eerst uitgereikt aan Jeroen Smit voor zijn boek ‘Het drama Ahold’. De jury van de M.J. Brusseprijs 2012 bestaat uit Paul Brill (voorzitter), Margalith Kleijwegt en Annejet van der Zijl. Op 3 april maakt de jury de winnaar bekend. Kijk voor meer informatie op: www.fondsbjp.nl .

Het land van zijn vader

Riemersma is praktijkdocent dagbladen aan de Master Journalistiek. Daarnaast schrijft zij voor het magazine van de Volkskrant. In mei 2011 verscheen haar boek Het land van zijn vader over de familiegeschiedenis van haar Marokkaanse echtgenoot.

Contact: drs. G.M. Riemersma

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:30

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 10 oktober 2018

  Studenten bouwen mesohut

  In deze video vertellen studenten wat er zo interessant is aan mesolithische (Midden-Steentijd) onderkomens van ca. 7000 jaar geleden en waarom de experimentele archeologie een bijzonder inzichtelijke en verbazingwekkende subdiscipline is.

 • 08 oktober 2018

  Computationeel taalkundigen te terughoudend in delen van onderzoeksdata en zelfgeschreven software

  Onderzoekers binnen de computationele taalkunde zijn nog onvoldoende bereid hun onderzoeksdata en benodigde zelf geschreven software en commando’s te delen met andere onderzoekers. Dat concluderen RUG-wetenschappers Martijn Wieling, Josine Rawee en...