Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Latijnse klanken van een taalkunstenares

21 februari 2012
Marta Gómez
Marta Gómez

Je moet van goede huize komen wil je de prachtige, tijdloze teksten van Spanje's grootste dichter Federico García Lorca eer aan doen wanneer je ze op muziek zet. Velen faalden in de poging, maar Marta Gómez lukt het zonder problemen: haar loepzuivere stem wordt bescheiden en sprankelend omfloerst door traditionele Latijns-Amerikaanse percussie, subtiele fluit- of pianoklanken, en immer haar trouwe gitaar. Met ritmes als de Colombiaanse vallenato en aguabajo, Peruaanse festejo, Argentijnse milonga, maar ook flamenco-melodieën worden de gedichten van de jong gestorven Andalusische poëet omlijst op Gómez' nieuwste plaat El Corazon y El Sombrero ('Het hart en de hoed').

Op dinsdag 21 februari speelt Marta Gómez in de Oosterpoort, mis het niet!

 

 

Laatst gewijzigd:09 januari 2015 16:01

Meer nieuws