Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Marc Hertogh in debat over politisering en de rechterlijke macht

Wordt de rechterlijke macht gepolitiseerd? Woensdag 1 februari 2012, Nieuwspoort, Den Haag
01 februari 2012

Is de rechterlijke macht nog onafhankelijk en kunnen rechters zich overal over uitspreken? Hoewel deze vraag met een volmondig ‘ja’ zou moeten worden beantwoord, is het nog maar de vraag of dit ook daadwerkelijk het geval is. Hierover vond op 1 februari een debat plaats in perscentrum Nieuwspoort in Den Haag.

Deelnemers aan het debat waren Coskun Çörüz, Tweede Kamerlid CDA, Marcel Haenen, journalist NRC, Marc Hertogh, hoogleraar rechtssociologie aan de RUG, Jeroen Recourt, Tweede Kamerlid PvdA, Raymond de Roon, Tweede Kamerlid PVV, Reinier van Zutphen, rechter en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak.

Dit actualiteitendebat werd georganiseerd door het Montesquieu Instituut, Perscentrum Nieuwspoort en ProDemos.

Voor meer informatie, een (foto)verslag en geluidsopnamen, ga naar de website van het Montesquieu Instituut.

Laatst gewijzigd:09 mei 2019 13:29

Meer nieuws