Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Marc Hertogh in debat over politisering en de rechterlijke macht

Wordt de rechterlijke macht gepolitiseerd? Woensdag 1 februari 2012, Nieuwspoort, Den Haag
01 februari 2012

Is de rechterlijke macht nog onafhankelijk en kunnen rechters zich overal over uitspreken? Hoewel deze vraag met een volmondig ‘ja’ zou moeten worden beantwoord, is het nog maar de vraag of dit ook daadwerkelijk het geval is. Hierover vond op 1 februari een debat plaats in perscentrum Nieuwspoort in Den Haag.

Deelnemers aan het debat waren Coskun Çörüz, Tweede Kamerlid CDA, Marcel Haenen, journalist NRC, Marc Hertogh, hoogleraar rechtssociologie aan de RUG, Jeroen Recourt, Tweede Kamerlid PvdA, Raymond de Roon, Tweede Kamerlid PVV, Reinier van Zutphen, rechter en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak.

Dit actualiteitendebat werd georganiseerd door het Montesquieu Instituut, Perscentrum Nieuwspoort en ProDemos.

Voor meer informatie, een (foto)verslag en geluidsopnamen, ga naar de website van het Montesquieu Instituut.

Laatst gewijzigd:06 juli 2018 08:38

Meer nieuws

 • 13 december 2018

  Laura Peters: 'Justitie, sluit deal met crimineel'

  Waar in landen om ons heen volop onderhandeld wordt met criminelen over hun straf, is dat in Nederland taboe. Begin er direct mee, betoogt Groningse onderzoeker Laura Peters.

 • 12 december 2018

  Dealen met ondermijningsdelicten: tijd voor een nieuwe strafprocedure

  Ondermijnende criminaliteit vormt een groot maatschappelijk probleem. Onder andere drugscriminaliteit, witwassen, bedreiging en intimidatie van lokale bestuurders leiden tot een forse overbelasting van de strafrechtspleging.

 • 11 december 2018

  Hans ter Haar wint Docent van het Jaar-verkiezing 2018

  Na vier korte minicolleges van de genomineerde docenten: prof. Saskia Peters, mr. Mentko Nap, mr. Hans ter Haar en prof. Kars de Graaf, mocht Hans ter Haar, universitair docent Notarieel recht, zowel de Vakjury- als de Publieksprijs in ontvangst nemen...