Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Defense Katya Ivanova - March 5, 2012

15 februari 2012

On March, 5, 2012, at 16.15 hours, in Groningen, Katya Ivanova (ICS, year group 2007) will defend her dissertation From Parents to Partners: The Impact of Family on Romantic Relationships in Adolescence and Emerging Adulthood.

Do adolescents who feel that they are rejected by their parents search for alternative sources of emotional warmth? Are children of divorced parents more likely to initiate romantic relationships than those from intact families? How does the instability surrounding a parental divorce affect the adolescent’s inclination to date? Does the quality of the family relational climate in childhood have a direct effect on people’s satisfaction with their intimate relationships even 15 years later, in emerging adulthood?

The research presented in this dissertation investigates how relational experiences with family members and significant family transitions can affect the initiation and quality of romantic relationships in adolescence and emerging adulthood.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:30

Meer nieuws

 • 16 juli 2019

  13 Veni-subsidies voor jonge Groningse onderzoekers

  Dertien onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en het UMCG krijgen van NWO een Veni-subsidie in het kader van de Vernieuwingsimpuls. Een mooi resultaat; vorig jaar ontvingen twaalf Groningers een Veni. Veni-subsidies zijn bestemd voor...

 • 10 juli 2019

  Beving van Westerwijtwerd had impact in de wijde omgeving

  De aardbeving van Westerwijtwerd op 22 mei 2019 werd in de gemeenten Loppersum, het Hogeland en Groningen door een grote meerderheid van de bevolking gevoeld. Vrijwel niemand had direct na de beving acute hulp nodig. Wel stelt men kort na de beving...

 • 08 juli 2019

  Zeven RUG-projecten krijgen financiering via de NWA Ideeëngenerator

  De NWO heeft aan 37 out-of-the-box onderzoeksideeën financiering toegekend vanuit de Ideeëngenerator. Een belangrijk kenmerk van de projecten is een mogelijke maatschappelijke impact. Elk van de onderzoekers krijgt 50.000 euro beschikbaar om met samen...