Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Defense Katya Ivanova - March 5, 2012

15 februari 2012

On March, 5, 2012, at 16.15 hours, in Groningen, Katya Ivanova (ICS, year group 2007) will defend her dissertation From Parents to Partners: The Impact of Family on Romantic Relationships in Adolescence and Emerging Adulthood.

Do adolescents who feel that they are rejected by their parents search for alternative sources of emotional warmth? Are children of divorced parents more likely to initiate romantic relationships than those from intact families? How does the instability surrounding a parental divorce affect the adolescent’s inclination to date? Does the quality of the family relational climate in childhood have a direct effect on people’s satisfaction with their intimate relationships even 15 years later, in emerging adulthood?

The research presented in this dissertation investigates how relational experiences with family members and significant family transitions can affect the initiation and quality of romantic relationships in adolescence and emerging adulthood.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:30

Meer nieuws

 • 19 maart 2019

  Terugvalpreventie voor depressie

  Omdat de terugvalpercentages na herstel van een depressie hoog zijn, deed Nicola Klein promotieonderzoek naar hiaten in de kennis over terugvalpreventie bij depressie. Ze heeft zowel de klinische effectiviteit als de kosteneffectiviteit van verschillende...

 • 13 maart 2019

  Werkverstoringen schaden het welzijn van de werknemer

  Werkverstoringen zijn typische stressveroorzakers in de hedendaagse organisaties. Ze komen in diverse vormen zoals binnenkomende e-mails, telefoongesprekken, computerstoringen, collega's die advies vragen of langskomen voor een praatje. Uit een recent...

 • 13 maart 2019

  Vieze geur vermindert seksuele opwinding

  Het toedienen van een vieze walgelijke geur vermindert de seksuele opwinding bij mannen. Dit blijkt uit een recente studie van de Rijksuniversiteit Groningen die onlangs werd gepubliceerd in PLOS ONE. Proefpersonen werden tijdens het kijken van een...