Congres ‘Native America: Indigenous Self-Representation in Canada, the US and Mexico’ 23 en 24 februari

Centrum voor Canadese Studies
22 februari 2012

Op 23 en 24 februari 2012 organiseert het Centrum voor Canadese Studies het congres ‘Native America: Indigenous Self-Representation in Canada, the US and Mexico.’

Interdisciplinaire benadering

In Noord-Amerika, waar door de dominante cultuur een vaste definitie van “inheemse” mensen in het leven is geroepen, zijn volkeren bezig hun stem meer kracht bij te zetten om boven het kabaal uit te komen van hen die ras als onderscheidend kenmerk zien. Tijdens deze conferentie wordt actueel onderzoek bekeken op een aantal gebieden, van taalkunde tot politiek en van antropologie tot literatuur, met de nadruk op zelf-representatie in inheemse gemeenschappen in Canada, de VS en Mexico. Er wordt ingegaan op de vraag hoe de inheemse volkeren van Canada, de VS en Mexico de gangbare discours ter discussie stellen en hoe ze actief aandacht vragen voor hun bestaan. Doen zij dit door middel van literatuur, film en andere kunstvormen? Of door stukken land op te eisen die essentieel zijn voor hun identiteit? Het congres streeft naar een interdisciplinaire benadering en wil de blik-over-de-grenzen stimuleren, van Nunavut tot Chiapas.

Toegang

€7,50; €2,50 voor studenten

Inschrijving

Stuur een e-mail met naam en status (student + affiliation/niet-student) naar: studenten.canada.let@rug.nl.

Laatst gewijzigd:23 april 2018 10:38