Managementstijlen in Burkina Faso en Senegal bestudeerd

17 februari 2012
Burkina Faso and Senegal

Er wordt vaak beweerd dat ontwikkelingslanden hun economische groei kunnen versnellen als zij kennis overnemen uit de moderne westerse maatschappij en zich daaraan aanpassen. Lijnrecht daartegenover staan juist degenen die menen dat westerse kennis niet past bij de culturele en intellectuele tradities van ontwikkelingslanden en derhalve niet effectief zal zijn. Maar er zijn ook gematigde deskundigen die een tussenpositie innemen, namelijk dat de kennis moet worden ontdaan van specifiek westerse waarden en moet aansluiten bij plaatselijke waarden. Tegen deze achtergrond bestudeerde Honorine Illa managementstijlen in Burkina Faso en Senegal.

Curriculum vitae

Honorine Illa (Burkina Faso, 1971) studeerde economie en bedrijfskunde aan de Universiteit van Ouagadougou, waar zij momenteel werkzaam is bij de Faculteit Management en Organisatie. Zij volgde haar promotietraject bij de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de RUG en promoveert op 23 februari bij prof.dr. Luchien Karsten. De titel van het proefschrift is: Etude des styles de management au Burkina Faso et au Sénégal: a la recherche des specificités d’un système de management africain.

Laatst gewijzigd:07 februari 2018 14:20
printOok beschikbaar in het: English