Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

University Colloquium met ING-topman Jan Hommen: The Future of Banking

17 februari 2012
Uitnodiging voor staf en studenten!
Uitnodiging voor staf en studenten!


ING-bestuursvoorzitter Jan Hommen is op woensdag 22 februari de eerste prominente gastspreker op het nieuwe University Colloquium van de Rijksuniversiteit Groningen. Hommen verzorgt die avond een lezing over ‘The future of Banking’. Na de lezing zullen drie RUG-hoogleraren vanuit hun eigen wetenschappelijke discipline reageren op de voordracht. Alle medewerkers en studenten van de universiteit zijn van harte uitgenodigd om het University Colloquium bij te wonen en deel te nemen aan de publieksdiscussie.

The Future of Banking

Rector magnificus Elmer Sterken is enthousiast over de komst van Hommen: ‘Ik heb hem leren kennen als een denker, maar ook als iemand die openstaat voor vernieuwingen. Dat maakt de discussie met het panel en het publiek op voorhand interessant. Bovendien staat het eerste University Colloquium in het teken van een zeer actueel onderwerp. Denk bijvoorbeeld aan het huidige debat over het ontvlechten van grote bankverzekeraars. Er gaan steeds meer stemmen op om onderscheid te maken tussen nutsbankieren voor particulieren en investment banking.’

University Colloquium

In de toekomst hoopt de universiteit twee keer per jaar een prominente spreker naar Groningen te halen. Sterken: ‘We benaderen voor het University Colloquium mensen die in het bedrijfsleven of de wetenschap een grote naam hebben opgebouwd en die binnen onze universiteit een brede interesse kunnen opwekken. Het gaat om aansprekende personen met een inspirerend verhaal. Daarbij is het nadrukkelijk de bedoeling om facultaire grenzen te doorbreken, dat vind ik zelf het aardigste van dit initiatief. In de eerste plaats is het University Colloquium bedoeld om RUG-medewerkers en studenten van verschillende faculteiten te verbinden. Het is voor iedereen een prachtige gelegenheid om nieuwe dingen te horen.’  

Woensdag 22 februari
20.00-21.30 uur
Aula, Academiegebouw, Broerstraat 5
Toegang gratis

Programma

20.00 uur: Welkom en inleiding door avondvoorzitter Harry Garretsen, decaan van de faculteit Economie en Bedrijfskunde
20.05-20.30 uur: Lezing ‘The Future of Banking’ door Jan Hommen, CEO van ING
20.30-20.45 uur: Reactie door panelleden Rafael Wittek (hoogleraar sociologie), Boudewijn de Bruin (hoogleraar financiële ethiek) en Oscar Couwenberg (hoogleraar rechtseconomie)
20.45 uur: Discussie met publiek

Meer informatie

Afdeling Communicatie, tel. 050-363 4444, e-mail: communicatie@rug.nl

Laatst gewijzigd:09 februari 2018 14:44
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Als online consument switcht van smartphone naar pc is de aankoop nabij

  De smartphone speelt een niet te onderschatten rol bij ons online shoppen. Veel consumenten beginnen hun zoektocht op een telefoon of tablet, raken overtuigd van een product en stappen daarna over naar een minder mobiel apparaat (zoals pc of laptop)...

 • 05 september 2018

  Broedplaats voor slimme technologie

  ‘Samenwerking tussen De Hanzehogeschool, Rijksuniversiteit Groningen, het UMCG en industrie op het gebied van slimme technologie leidt tot innovatie en nieuwe bedrijvigheid.’ Dat zegt Hugo Velthuijsen, directeur van het Marion van Os Centrum voor Ondernemerschap...

 • 17 augustus 2018

  Lokale Lasten Calculator maakt vergelijken belastingen eenvoudig

  Voor het eerst kan iedere Nederlander zonder moeite zien hoeveel hij of zij moet betalen aan gemeente, provincie en waterschap. Vandaag presenteert het Centrum voor Onderzoek van de Economie van Lagere Overheden (COELO) van de Rijksuniversiteit Groningen...