Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Pilot Masterstudenten Geneeskunde

20 januari 2012

Op 17 januari is de pilot voor de masterstudenten Geneeskunde uitgevoerd. Tweeëntwintig studenten namen deel aan deze pilot, die zo was opgezet dat iedere student toetsen in twee verschillende pakketten maakte. Er werden vier toetsen voor verschillende doelgroepen aangeboden: Heelkunde, (Inwendige) Geneeskunde, Beweging en Levenscyclus. De toetsen hadden een omvang van dertig multiplechoicevragen, waarvan er steeds vijftien in een pakket werden aangeboden. De items werden random getrokken uit een pool van 250 vragen.

Na afloop van deze toetsen vulden de studenten een vragenlijst in, waarbij ze 19 stellingen voorgeschoteld kregen over de gebruiksvriendelijkheid van het pakket t.a.v. de invoer van antwoorden, navigatiemogelijkheden en de feedback na afloop van de toets. Bij elk van deze stellingen gaven de studenten aan of ze een sterke of lichte voorkeur voor het ene of het andere pakket hadden, of dat de pakketten in dat opzicht gelijkwaardig waren. Ook gaven ze aan naar welk pakket hun voorkeur uitging, rekening houdens met alle aspecten van de toetsafname.  

Daarnaast hadden studenten de mogelijkheid aanvullende opmerkingen te maken. Het merendeel van de studenten heeft hiervan gebruik gemaakt, en dit heeft ons extra inzicht gegeven in de dingen die hen zijn opgevallen. We zullen deze opmerkingen en de resultaten van de enquête meenemen in het eindoordeel over de pakketten.

Hieronder een voorbeeld van de resultaten uit de enquête. Het betreft de vergelijking tussen de pakketten Quayn en Teletoets op het onderdeel Feedback na het maken van de toets. De analyse van alle antwoorden op de enquête wordt in februari uitgevoerd.

Voorbeeld van de resultaten van een vergelijking tussen twee pakketten
Voorbeeld van de resultaten van een vergelijking tussen twee pakketten

Na eerdere problemen met enkele van de pakketten onder Internet Explorer 9 en de policies die binnen de nieuwe tentamenhal op de computers worden gehanteerd is deze pilot, die op een andere locatie werd afgenomen, zonder problemen verlopen. Ook de eerstvolgende pilot zal in deze zaal worden afgenomen. Het betreft opnieuw een pilot van de Faculteit Medische Wetenschappen, die in februari wordt uitgevoerd.

Laatst gewijzigd:29 maart 2018 12:30

Meer nieuws

 • 06 juni 2018

  Nadruk op bloed, zweet en tranen veranderde medische wetenschap

  Bloed, urine, melk, zweet en sperma. Dat deze stoffen niet alleen voor medici, scheikundigen of biologen interessant zijn, bewijst de promotie van historicus Ruben Verwaal. Hij heeft onderzochthoe artsen de lichaamssappen bestudeerden in de achttiende...

 • 06 juni 2018

  Opgraving vroeg 18e-eeuws koopvaardijschip in de Noordoostpolder begonnen

  Met het blootleggen van een baardmankruik startte Burgemeester Aucke van der Werff van gemeente Noordoostpolder samen met maritiem archeoloog Yftinus van Popta woensdagmiddag de opgraving van een vroeg 18e-eeuws vrachtschip. De opgraving in agrarisch...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...