Denkers die ertoe doen (Elsevier): Martin van Hees

16 januari 2012

In een artikel over "levende politieke denkers die ertoe doen" in Elsevier Weekblad van deze week (nr. 2, januari 2012) wordt prof.dr. Martin van Hees, decaan van onze faculteit en hoogleraar ethiek en politieke theorie, genoemd in hetzelfde rijtje als bijvoorbeeld Theodore Dalrymple, Charles Taylor, Michael Sandel, Peter Singer en Amartya Sen.

Inleiding Elsevier:

Ideeën doen ertoe. Elke dag nemen politici en bestuurders beslissingen op basis van de theorieën van een hele schare filosofen, economen en schrijvers. Is het rechtvaardig dat rijke mensen meer belasting betalen? Wat is goed onderwijs? Is abortus ethisch te verantwoorden? Lastige vragen, waarbij het handig is om een slimme filosoof of uitdagende intellectueel in je binnenzak te hebben.

Elsevier informeerde in politiek Den Haag, onder meer bij de wetenschappelijke bureaus van politieke partijen, welke "levende denkers" daar daadwerkelijk worden gelezen en als inspirerend worden beschouwd.

Laatst gewijzigd:07 juni 2016 14:50
printOok beschikbaar in het: English