Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Project "Ontwikkeling & Innovatie" van start

19 januari 2012

Om in de toekomst slagvaardiger nieuwe technieken en inzichten op het gebied van de Medische Genetica in de gezondheidszorg toe te kunnen passen hebben we besloten een nieuw project op te richten. Het project "Ontwikkeling & Innovatie" ging per 1 januari j.l. van start. Binnen dit project vallen nu de Genoom Analyse Faciliteit, Team 3 (Innovatie en onderzoek) van de genoomdiagnostiek en de oncogenetica research. Aan dr. Rolf Sijmons is gevraagd hier leiding aan te geven met als zijn voornaamste taak samen met de medische beroepsgroep en eventuele commerciele partners naar nieuwe toepassingen te zoeken. Mirjam de Jong volgt dr. Sijmons op als leider van het Oncogeneticateam van de sectie klinische genetica.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:29
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 22 juni 2018

  Minder eiwit in urine vertraagt nierfunctieachteruitgang bij kinderen

  Een behandeling met bloeddrukverlagende medicatie bij kinderen met chronisch nierfalen verlaagt de eiwituitscheiding in hun urine. Hierdoor hebben de kinderen een minder grote kans op verslechtering van hun aandoening. Dit blijkt uit onderzoek van dr...

 • 15 juni 2018

  Verslavingszorginstellingen moeten patiënten screenen op ADHD

  Verslavingszorginstellingen moeten patiënten screenen op ADHD Instellingen die verslavingszorg aanbieden, doen er verstandig aan om patiënten direct bij intake te screenen op ADHD. Dat vindt promovendus en psychiater in opleiding Katelijne van Emmerik-van...

 • 07 juni 2018

  Hoge sterfte onder leverpatiëntjes toont belang van levende donatie

  Twintig procent van de patiëntjes jonger dan zes maanden met de zeldzame leverziekte galgangatresie en ernstige leverbeschadiging die tussen 2001 en 2014 op de wachtlijst voor een levertransplantatie stonden, overleed voor een geschikte donorlever beschikbaar...