Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Defense Alona Labun - April 23, 2012

13 januari 2012

On Monday, April 23, 2012, at 16.15 hours, in the Academiegebouw in Groningen, Alona Labun (ICS / Sociology, year group 2007) will defend her dissertation Social Networks and Informal Power in Organizations.

Under what conditions do the informally powerful actors in organizations emerge? And, under what conditions does informal power affect group dynamics, such as friendship formation, and individual outcomes, such as employee well-being? This dissertation draws on the immense literature on power and introduces a dynamic integrative approach to the comprehensive study of the antecedents of individual informal power and its potential consequences. Different theoretical perspectives are combined in a single overarching framework that highlights the cognitive foundations of informal power. Using longitudinal complete network data from two contrasting real-life organizations, and applying the most recent innovative developments in quantitative social network analysis, this research provides novel insights regarding visibility as an encompassing mechanism underlying the development of informal power in organizations.

  

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:29

Meer nieuws

 • 23 oktober 2018

  Kennis als fundament

  Wat heeft wetenschap te bieden als de geloofwaardigheid van de wereld om je heen is weggevallen? Als je je niet meer thuis voelt op eigen bodem, in een huis dat niet veilig is? Volgens Tom Postmes, hoogleraar sociale psychologie, moet wetenschap voor...

 • 09 oktober 2018

  Er gaat al 80 jaar niets boven de Groningse sociologen

  De afdeling Sociologie van de Rijksuniversiteit Groningen bestaat 80 jaar. Dit viert de afdeling met studenten, stafleden en alumni op vrijdag 12 oktober met een feestelijk programma in het Grand Theater in Groningen.

 • 08 oktober 2018

  Onder de 1,5 graad temperatuurstijging: ‘Met snel en daadkrachtig handelen kan het nog’

  De temperatuurstijging wereldwijd onder de anderhalve graad houden: het heeft veel voordelen en het kan nog, maar dan moeten we snel en daadkrachtig optreden. Dat concludeert het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) in haar laatste rapport,...