Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Tibor Hortobágyi benoemd tot hoogleraar Bewegen en gezond ouder worden

24 januari 2012

Dr. T. Hortobágyi is per 1 januari 2012 benoemd tot hoogleraar Bewegen en gezond ouder worden bij het Universitair Medisch Centrum Groningen. De leerstoel richt zich op het thema bewegen en gezond ouder worden en past daarmee uitstekend in het profiel Healthy Ageing van RUG/UMCG. Zijn onderzoek naar acute en chronische neuromechanische aanpassingen op beweging bij jongere en oudere volwassenen heeft tot doel de kwaliteit van leven te behouden door fysieke activiteit op oude leeftijd.

Tibor Hortobágyi (Hongarije, 1955) studeerde bewegingswetenschappen aan het University College in Boedapest. Hij vervolgde zijn opleiding aan de University of Massachusetts in Amherst, VS. Hier promoveerde hij in 1990 op het proefschrift getiteld “Specificity of muscular fatigue and force enhancing mechanisms in power and endurance athletes”. Hortobágyi werd vervolgens aangesteld als hoogleraar en directeur in de biomechanica en bewegingsneurowetenschappen aan East Carolina University, Greenville, VS, alvorens in 2011 aangesteld te worden bij het Centrum voor Bewegingswetenschappen in het UMCG.

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...