Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Tibor Hortobágyi benoemd tot hoogleraar Bewegen en gezond ouder worden

24 januari 2012

Dr. T. Hortobágyi is per 1 januari 2012 benoemd tot hoogleraar Bewegen en gezond ouder worden bij het Universitair Medisch Centrum Groningen. De leerstoel richt zich op het thema bewegen en gezond ouder worden en past daarmee uitstekend in het profiel Healthy Ageing van RUG/UMCG. Zijn onderzoek naar acute en chronische neuromechanische aanpassingen op beweging bij jongere en oudere volwassenen heeft tot doel de kwaliteit van leven te behouden door fysieke activiteit op oude leeftijd.

Tibor Hortobágyi (Hongarije, 1955) studeerde bewegingswetenschappen aan het University College in Boedapest. Hij vervolgde zijn opleiding aan de University of Massachusetts in Amherst, VS. Hier promoveerde hij in 1990 op het proefschrift getiteld “Specificity of muscular fatigue and force enhancing mechanisms in power and endurance athletes”. Hortobágyi werd vervolgens aangesteld als hoogleraar en directeur in de biomechanica en bewegingsneurowetenschappen aan East Carolina University, Greenville, VS, alvorens in 2011 aangesteld te worden bij het Centrum voor Bewegingswetenschappen in het UMCG.

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...

 • 13 maart 2018

  Auke Hulst wordt gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen

  Schrijver en muzikant Auke Hulst wordt de nieuwe gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen. In drie lezingen en een openbaar interview met hoogleraar moderne letterkunde Mathijs Sanders zal hij zich komend najaar onder de noemer ‘zwemmen in brak...