Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Tibor Hortobágyi benoemd tot hoogleraar Bewegen en gezond ouder worden

24 januari 2012

Dr. T. Hortobágyi is per 1 januari 2012 benoemd tot hoogleraar Bewegen en gezond ouder worden bij het Universitair Medisch Centrum Groningen. De leerstoel richt zich op het thema bewegen en gezond ouder worden en past daarmee uitstekend in het profiel Healthy Ageing van RUG/UMCG. Zijn onderzoek naar acute en chronische neuromechanische aanpassingen op beweging bij jongere en oudere volwassenen heeft tot doel de kwaliteit van leven te behouden door fysieke activiteit op oude leeftijd.

Tibor Hortobágyi (Hongarije, 1955) studeerde bewegingswetenschappen aan het University College in Boedapest. Hij vervolgde zijn opleiding aan de University of Massachusetts in Amherst, VS. Hier promoveerde hij in 1990 op het proefschrift getiteld “Specificity of muscular fatigue and force enhancing mechanisms in power and endurance athletes”. Hortobágyi werd vervolgens aangesteld als hoogleraar en directeur in de biomechanica en bewegingsneurowetenschappen aan East Carolina University, Greenville, VS, alvorens in 2011 aangesteld te worden bij het Centrum voor Bewegingswetenschappen in het UMCG.

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...