Tibor Hortobágyi benoemd tot hoogleraar Bewegen en gezond ouder worden

24 januari 2012

Dr. T. Hortobágyi is per 1 januari 2012 benoemd tot hoogleraar Bewegen en gezond ouder worden bij het Universitair Medisch Centrum Groningen. De leerstoel richt zich op het thema bewegen en gezond ouder worden en past daarmee uitstekend in het profiel Healthy Ageing van RUG/UMCG. Zijn onderzoek naar acute en chronische neuromechanische aanpassingen op beweging bij jongere en oudere volwassenen heeft tot doel de kwaliteit van leven te behouden door fysieke activiteit op oude leeftijd.

Tibor Hortobágyi (Hongarije, 1955) studeerde bewegingswetenschappen aan het University College in Boedapest. Hij vervolgde zijn opleiding aan de University of Massachusetts in Amherst, VS. Hier promoveerde hij in 1990 op het proefschrift getiteld “Specificity of muscular fatigue and force enhancing mechanisms in power and endurance athletes”. Hortobágyi werd vervolgens aangesteld als hoogleraar en directeur in de biomechanica en bewegingsneurowetenschappen aan East Carolina University, Greenville, VS, alvorens in 2011 aangesteld te worden bij het Centrum voor Bewegingswetenschappen in het UMCG.

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56
printView this page in: English